APAĻKOKU IEPIRKŠANAS UN PĀRDOŠANAS OPCIJAS LATVIJĀ

Viens no vadošajiem uzņēmējdarbības veidiem Latvijā ir ar kokapstrādi un pārstrādi saistīti pakalpojumi. Piemēram, viens no populārākajiem koksnes veidiem ir apaļkoki, dēļ to plašā pielietojuma. Tie var būt ļoti dažādi un kvalitatīvi kokmateriāli ir viena no Latvijas vadošajām eksporta precēm un tiek novērtēti arī vietējā tirgū. Apaļkoka tirdzniecības uzņēmumi parasti iepērk materiālus visā Latvijā, nodrošinot arī visus citus papildus pakalpojumus, kas nepieciešami kokmateriāla pārvadāšanai un uzrādot visus nepieciešamos dokumentus. Apaļkoki un zāģmateriāli, kā arī to cenas ir ļoti dažādas, galvenokārt, balstoties uz sortimenta veida, atrašanās vietas, izmēriem un tamlīdzīgiem rādītājiem. Šādi paši noteikumi ir arī citiem kokmateriālu veidiem.

SKUJU KOKU UN LAPU KOKU PIELIETOŠANAS IESPĒJAS KOKRŪPNIECĪBĀ

Papīrmalka, kā jau pēc tās nosaukuma var spriest, tiek izmantota, lai ražotu papīru. Papīrmalkas kvalitātes prasības ir zemākas. Parasti, ja koksnes daļa nav derīga finierklučiem vai zāģbaļķiem, piemēram, koku galotnes daļas, to izmanto papīrmalkai. Priedes, egles, bērzi un apses ir populārākie papīrmalkai izmantotie koki. Tās garums ir vidēji 3 metri un diametrs var būt līdz pat 60 centimetriem. Nav īpaši lielas atšķirības apaļkoku un papīrmalkas iepirkšanas procesam. Atbildīgs kokrūpniecības uzņēmums rūpējas par kvalitāti visos darbības posmos, sākot ar mežsaimniecību un beidzot ar transportēšanu un apkārtējo sabiedrību.

AR KOKAPSTRĀDI SAISTĪTU PAKALPOJUMU PIEDĀVĀJUMS LATVIJĀ

Kokrūpniecības un mežsaimniecības nozaru uzņēmumu filiāles, visbiežāk, ir atrodamas visā Latvijā, sadalītas pa reģioniem. par darījumiem ar kokmateriāliem, nepieciešams sazināties ar reģionam piesaistītu filiāli, lai vienotos par detaļām. Dažādi šādas nozares uzņēmumi piedāvā dažādus, ar kokmateriālu apstrādi un pārstrādi saistītus pakalpojumus, piemēram, ne tikai dažādu kokmateriālu tirdzniecību un enerģētiskās koksnes un šķeldas ražošanu, bet arī pat paneļu māju veidošanu. Ražošanai tiek izmantotas modernākās tehnoloģijas un metodes, kas nodrošina mūsdienām atbilstošu gala rezultātu, ko novērtē ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un citur pasaulē, jo kokmateriāli tiek eksportēti uz 27 valstīm. Ja uzņēmums vēlas būt konkurētspējīgs tirgū, tad atbildīga pieeja biznesa procesiem un tehniskajiem risinājumiem ir obligāta nepieciešamība.