KĀDA IR PAREIZĀKĀ MAŠĪNAS RIEPU MAIŅAS PIEEJA?

Katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē, ir nepieciešama riepu maiņa divas reizes gadā, ja vien netiek izmantotas vissezonas riepas. Līdz ar to, autovadītāji iedalās divās kategorijās. Daļa autovadītāju dod priekšroku vissezonas riepām, jo ar tām var braukt cauru gadu, nemainot. Otra grupa dod priekšroku sezonālai riepu maiņai divas reizes gadā. Tā ir normāla prakse, jo abu autovadītāju kategorijām ir regulāri jāpārliecinās par sava auto riepu stāvokli. Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

AKTUĀLĀKIE RĀDĪTĀJI AUTO RIEPU IZVĒLEI

Automašīnām ir iespējams uzstādīt trīs veidu riepas. Ja vissezonas riepas var idejiski izmantot braukšanai visu gadu, tad vasaras riepu uzstādīšana notiek tad, kad laiks palicis siltāks un sausāks, savukārt ziemas riepas obligātas ir no 1. decembra. Ņemot vērā mainīgos un mānīgos laikapstākļus ziemas periodā, ieteicams ziemas riepas uzstādīt jau mazliet ātrāk, bet, noteikti, ne vēlāk. Lai arī ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, mērķis ir viens – nodrošināt drošu braukšanu pa jebkādu ceļa segumu. Ķīmiskais sastāvs arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ riepas ir jāmaina attiecīgi sezonai, jo, piemēram, vasaras riepas zemās temperatūrās var kļūt pārāk cietas.

LIETO DISKU LOMA AUTOMAŠĪNAS UZBŪVĒ

Jebkurā auto servisā vai riepu garāžā ir iespēja pārbaudīt ne tikai riepu tehnisko stāvokli, bet arī riepu diskus. Lietie diski, kas ir izgatavoti no viegla metāla, ir vispieprasītākie. Daudzi nemaz nezinās to, cik ļoti liela loma ir automašīnas diskiem, jo no to stāvokļa un tieši ģeometrijas ir atkarīgi vairāki parametri, ieskaitot tādu svarīgu rādītāju kā stabilitāti uz ceļa braukšanas laikā un arī braukšanas dinamiku. Regulārs disku apkopes serviss būs nepieciešams tiem autovadītājiem, kuri ikdienā brauc pa sliktas kvalitātes vai grants un zemes ceļiem.