KUR, PIRKT VAI UZSTĀDĪT JAUNAS MAŠĪNAS RIEPAS?

Mainoties ziemas un vasaras sezonām, tiek mainītas arī automašīnas riepas. Arī šoferi iedalās divās kategorijās. Daļa vadītāju maina automašīnas riepas katru sezonu, bet otra daļa izvēlas vissezonas riepas. Galvenie kritēriji, kas jāatceras par šiem riepu veidiem – ziemas riepām protektora dziļumam jābūt, kā minimums, 4 mm, vasaras riepām 1.6 mm, un šie kritēriji attiecas arī uz vissezonas riepām. Riepu serviss un to tehniskajam stāvoklim jāseko līdzi regulāri. Uzticams riepu serviss aiztaupīs ļoti daudz galvassāpju, jo parūpēsies gan par diagnostiku, gan apkopi un servisu.

AKTUĀLĀKIE KRITĒRIJI AUTO RIEPU IZVĒLEI

Ziemas, vasaras un vissezonas riepas ir opcijas, kādas pieejamas autovadītājiem visā pasaulē. Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Kā jau pēc nosaukumiem var spriest, ziemas riepas tiek izmantotas aukstajos, bet vasaras riepas siltajos mēnešos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Vasaras riepu protektora dziļums var būt mazāks kā ziemas riepām, kā arī to ķīmiskais sastāvs ir tāds, kas zemās temperatūrās ļaus tām viegli sasalt. Riepu serviss palīdzēs izvēlēties piemērotas riepas ne tikai automašīnai, bet arī braukšanas paradumiem.

KUR VEIC LIETO DISKU APKOPI?

Riepu diski ir vēl viena automašīnas detaļa, kas prasa īpašu uzmanību. Vispieprasītākie ir lietie diski. Braukšanas dinamika, stabilitāte uz ceļa – tie ir tikai daži no kritērijiem, kuru precizitātē diskiem ir viena no galvenajām lomām. Braucot pa nekvalitatīviem ceļa segumiem un grants ceļiem, disku bojājumi nav nekas jauns, tāpēc, ja ikdienā jāšķērso šādi ceļi, disku apkope un pat labošana būs nepieciešama diezgan regulāri.