NOPĒRC LATVIJĀ VEIDOTAS SUDRABA ROTAS!

Jau no pirmatnējiem laikiem, rotām un dažādiem dārgmetāliem ir bijusi liela loma cilvēku sadzīvē. Līdztekus tam, ka rotas papildina koptēlu, tās ir arī lieliska investīcija. Koptēla papildināšanai rotaslietas ir vislabākais līdzeklis. Juvelieris ir profesija, kas ikdienā strādā ar dažādiem dārgmetāliem un dārgakmeņiem, lai radītu skaistas rotaslietas. Pie šiem pašiem meistariem var vērsties arī tādā gadījumā, ja nepieciešams kādu no rotām salabot vai pielāgot. Lai rotas lietas kalpotu gana ilgi un nezaudētu savas fiziskās īpašības, ir svarīgi tās pareizi lietot un kopt. Tas attiecas uz dažāda veida juvelierizstrādājumiem neatkarīgi no metāla un izmantotajiem dārgakmeņiem vai pusdārgakmeņiem(ieskaties te – rotu pārveidošana). Skaistas un kvalitatīvas rotas ir galvenā atslēga skaistam ārējam izskatam, neatkarīgi no tērpa un situācijas.

KĀDUS AKCENTUS IR IESPĒJAMS IESTRĀDĀT ROTĀS?

Mūsu pusē vispopulārāko rotaslietu sarakstā var minēt gredzenus, auskarus un dažādas kaklarotas. Kā populārāko dārgmetālu var minēt zeltu un sudrabu un to labprāt valkā kā sievietes, tā vīrieši. Šīs līdera pozīcijas sudrabs dala ar zeltu, kas ir tik pat populārs, īpaši vecāka gadagājuma klientu vidū. Jebkuram juveliera vai rotkaļa amata meistaram, būs pa spēkam pielāgoties klienta domu lidojumam un savā darbā izmantot ne tikai dārgakmeņus vai pusdārgakmeņus, bet arī tās veltes, ko mums ir devusi daba.

VAI ROTASLIETU KOPŠANAI VAJADZĪGI SPECIĀLI KOPŠANAS LĪDZEKĻI?

Rotu apkope un labošana sniedz iespēju pagarināt rotu kalpošanas laiku. Vislabāk to darīt pie prasmīgiem meistariem, kuri mācēs piešķirt rotām otru elpu un vajadzības gadījumā tās arī pārveidot. Interesants ir pakalpojums, kura ietvaros piedāvā izveidot rotu dublēšanu, kas palīdz tikt pie tāda paša pazudušā auskara vai jebkādas citas rotaslietas, kas ir neatgriezeniski saplīsusi vai pazaudēta. Rotu pārveidošana sevī ietver gan izmēra samazināšanu, gan, piemēram, kaklarotu posmu izņemšanu, lai tā labāk derētu, gan dažādus cita veida darbiņus, kas rotas vizuāli nepadara atšķirīgākas kā iesākumā. Rotu pārveidošana ir pakalpojums, kurš piedāvā esošās un savu laiku nokalpojušās rotas pārkausēt un izveidot ko pavisam jaunu neizdodot lielas naudas summas. Juvelieris spēs ieteikt labākos līdzekļus rūpīgai rotu kopšanai ikdienā.