Kā tieši un kur tad pasūtīt apdares materiālus vislabākajam iznākumam?

Dzīvokļa remonts parasti ir laikietilpīgs un vēl izmaksu ziņā dārgs prieks. To negribās atkārtot. Viennozīmīgi tas ir īstenojams, kad apdares darbiem piemeklējat “spēcīgus” materiālus – tos, kam nevarēs kaitēt netīrumi, krītoši trauki, dzīvnieku nagi un regulāra tīrīšana. Bez šaubām, iesākot remontdarbus, katrs no mums savā fantāzijā jau redz to kopējo bildi, kam beigās vajadzētu sanākt(ielūkojies šeit – https://interior.reaton.lv/produkcija/interjers/). Bet, lai tas tā notiek, nepietiek tikai ar pieskaņotu apdares materiālu izvēli un remonta piederumiem. Sienu apdare ir jāizvēlas, ņemot vērā telpas izmantošanas īpašības. Kam tieši jāpievērš uzmanība, meklējot apdares materiālus un santehniku? Kādos veikalos šo visu iespējams nopirkt? Centīsimies uzzināt tālāk rakstā.

Lamināts vai, piemēram, parkets, vai varbūt flīzes – kā pareizi veikt izvēli?

Viens no labāk zināmākajiem materiāliem jau ir dažāda veida flīzes. Tās var būt keramikas, mozaīkveida, stikla vai arī akmens flīzes. Krāsu dažādība Jūs arī pārsteigs. Pateicoties dažādībai viņas izvēlās ne vienīgi vannasistabā, taču arī pārējās vietās. Flīzes tomēr ir izturīgas, kā arī ļoti labi iztur ķīmisko tīrīšanu. Pazīstams materiāls ir parkets. Tas ir kaprīzs, bet kopā ar pienācīgu apkopi kalpos ilgu laiku. Parkets nevar panest mitruma vai temperatūras izmaiņas, nebūs izturīgs tieši pret ūdeni un agresīvām ķimikālijām. Standartā parkets netiks uzstādīts vannas istabā, virtuvēs un gaiteņos – tur tas ātri nolietosies. Taču guļamistabām, dzīvojamajai istabai un bērnistabā parkets būs piemērota opcija: patīkami pieskarties, noslāpē skaņas un ir ekoloģisks. Lamināts būs vislabākā parketa aizstāšanas opcija, tas arī ir silts un daudz mazāk kaprīzs, turklāt tas ir pieejamāks maciņam. Šodien jau ir uzlabots tāds materiāls, kā linolejs, jo tas kļuva izturīgāks un daudzveidīgāks. Pie tam kvalitatīvs linolejs būs ilggadīgs un vēl moderns, kā arī šo materiālu iespējams ieklāt patstāvīgi. Sienām var izvēlēties ne tikai tapetes, bet arī flīzes kā alternatīvu. Gadījumā ja skatīt tapetes, to daudzveidība ne vienīgi stilos, bet arī, piemēram, izgatavošanas materiālu ziņā ir milzīga. Arī santehnika pieder tieši pie apdares materiāliem. Kvalitatīvi krāni, dušas iekārtas, podi un vanna jau ir neaizvietojama lieta. Šodien šis viss ir uzlabots, tādējādi vislabāk pasūtīt modernas versijas, tā kā tas sniedz palīdzību ietaupīt ūdens tēriņus un atvieglo kopšanu.

Kas varētu palīdzēt apdares materiālu piemeklēšanā?

Kad Jums ir ieskats jau par to kādi materiāli eksistē, taču nemaz nav saprotams, kādi tieši materiāli būtu piemērotākie Jūsu gadījumā, tad vislabākais opcijas variants būs griezties specializētā veikalā, kurā būs ne vien apdares materiālu piedāvājums, bet arī profesionāli speciālisti, kas izlīdzēs izvēlē un vēl varēs sniegt ieteikumus. Bez šaubām, materiālus apdarei var pasūtīt interneta vietnē, bet šajā gadījumā Jūs nesaņemsiet tik ļoti pilnīgu risinājumu, kā satiekoties klātienē. Tādēļ vienmēr izpētiet klientu atsauksmes jau par izvēlēto salonu, taču izvēli labāk veikt būtu uz vietas. Drošs apdares materiālu un interjera veikals atšķiras ar to, ka šeit strādā tāda veida profesionāli, kas varēs sniegt rekomendācijas arī stila veidošanā un arī vairāku apdares materiālu apvienošanā. Vajadzētu arī pievērst uzmanību materiālu ražotājiem, tā kā pat pie pazīstamajiem zīmoliem iespējams atrast izmaksu ziņā pieejamus materiālus, taču kvalitāte būs tas, par ko tad Jūs nežēlosiet. Galvenais ieteikums – uzdodiet jautājumus. Labi darbinieki būs ieinteresēti kvalitatīvā apkalpošanā, ka arī noderīgu padomu došanā.