Ieteikumi automašīnu riepu un disku atrašanā

Vai tiešām, pārvietojoties ar pašu auto, Jums būs būtiska drošība un komforts? Jo tikai gudri izvēlētas auto riepas spēs palīdzēt to visu nodrošināt. Izvēloties jaunas riepas, būtisks punkts būs saprast, kādas tieši riepas tomēr ir vajadzīgas – vasaras vai arī ziemas riepas. Papildus sezonas apstāklim, ir svarīgi ņemt vērā to, kāds jau ir auto, kā arī Jūsu vadīšanas iemaņas, kur tad domājat doties ar auto, pie tam to apstākli, cik ievērojams jau ir budžets auto riepu iegādei. Šeit mēģināsim apskatīt galvenos aspektus, lai zinātu, kā labāk piemeklēt piemērotākās riepas savam auto.

Tie parametri, kas būtu jāņem vērā, kad tiek izvēlētas riepas

Braukšanas drošību sekmē vairāki faktori. Kā viens no galvenajiem jau ir pareiza auto riepu atrašana. Tomēr, lai iegādātos tādas auto riepas, kuras tiešām var veicināt drošu saķeri ar pašu ceļu, vispirms ir jānosaka riepu piemērotība sezonai, kāda ir. Konkrēti vasaras riepas ir domātas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tās tiek taisītas tieši no cietiem maisījumiem, tādēļ tās izceļas ar lielu nodilumizturību kā arī drošu vadāmību. Taču aukstā temperatūrā šādi modeļi paliek diezgan stīvi un vienlaicīgi nenodrošina drošu saķeri ar ceļa segumu. Savukārt goodyear ziemas riepas jau ir izgatavotas jau no mīkstiem savienojumiem, līdz ar to šādas riepas notur braukšanas drošību zemās temperatūrās. Protektors visbiežāk būs aprīkotas ar dzelzs radzēm, kas paaugstina drošību, kad tiek braukts pa sniegu vai pat ledu. Vissezonas auto riepas ir kompromisa variants, kas drošības ziņā nav tik ļoti labas, salīdzinot ar tām riepām, kas atbilstošajai sezonai domātās. Tās ir atbilstošas reģioniem, kur ziemas mēnešos temperatūra nav ļoti maza.
Kā vēl kāds būtisks punkts būs riepu protektora zīmējums. Auto riepas ar rakstu bez virziena ir budžeta variants, tādēļ tādas riepas ir ļoti populāras, kaut gan tās nenodrošina augstu drošības pakāpi. Braukšanai pa slapjiem ceļiem ir piemēroti modeļi ar konkrēta virziena zīmējumu, kurš ļauj novirzīt netīrumus no riepu apakšas. Vislabāko saķeri, it īpaši nestabilos laika apstākļos, sekmē riepas jau ar asimetrisku rakstu, kas tieši var pastiprināt auto manevrēšanas spēju. Ieteicams atcerēties, kad nozīme būs cenai. Kad tiek pirktas diezgan lētas auto riepas, būs taupīts uz savas drošības. Tādēļ labāk izvēlēties kādu tieši vidējās klases produktu. Gadījumā ja nav saprotams, kādas tieši riepas pasūtīt, labāk būtu doties konkrēti pie speciālistiem, kā piemēram, jebkura laba riepu noliktava strādā tikai ar speciālistiem.

Riepu serviss vai arī internetveikals, kur tad pirkt auto riepas?

Tad, kad būs meklēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, vēl ir pāris lietas, kurām vajadzīgs pievērst savu uzmanību. Nav nozīmīgi, vai pat Jums vajadzīgas pavisam jaunas riepas vai arī mazlietotas, pats pirmais, jau ir jāraugās citu klientu atsauksmes. Moderna riepu noliktava būs jau ar mājas lapu, kā arī noteikti varēsiet uziet rekomendācijas kā arī sūdzības par darbinieku darbiem. Vēl viena būtiska lieta būs pakalpojumu spektrs – nozīmīgi ir, lai šī nav tikai riepu garāža, taču jau tiek piedāvāta pat riepu montāža. Tas būs ērti un vēl laika ziņā ekonomiskāk. Kad ir piedāvātas jaunas riepas, vislabāk ir, ja pieejami vēl lietie diski. Ja tāda veida riepu garāža ir arī autoserviss vienlaicīgi, jābūt tādam pakalpojumam, piemēram, kā riepu balansēšana. Servisam ir jābūt tīram pie tam personālam atsaucīgam. Gadījumā ja klientam ir interese par riepu ražotājiem, atsaucīgā servisā uzreiz varēs sniegt pilnu informāciju par šiem. Nemaz nav būtiski vajadzīgas pavisam jaunas auto riepas, vai izmantotas, profesionāli darbinieki uzreiz spēs dot ieteikumus, lai braukšana pa ceļu ir bez starpgadījumiem un vēl ērta.