Kur tad skatīt un kā var izvēlēties jaunas riepas?

Vai, braucot tieši ar mašīnu, Jums ir nozīmīga drošība un komforts? Tikai pareizi piemeklētas auto riepas palīdzēs šo visu sekmēt. Izvēloties riepas, būtisks punkts ir saprast, kāda tipa riepas ir nepieciešamas – vasaras vai ziemas riepas. Papildus sezonas apstāklim, ir nozīmīgi ievērot to, kāds tieši ir auto, kā arī cilvēka braukšanas iemaņas, kur tad domājat braukt, un arī to, cik liels jau ir budžets auto riepu iegādei. Kopā mēģināsim novērtēt galvenos kritērijus, priekš tam, lai saprastu, kādā veidā izvēlēties piemērotākās riepas savam auto.

Tie parametri, kas tieši jāievēro, kad tiek izvēlētas auto riepas

Braukšanas drošību sekmē vairāki momenti. Viens no pašiem pamata faktoriem ir pareiza riepu montāža un izvēle. Lai iegādātos tādas auto riepas, kuras jau var veicināt stabilu saķeri ar ceļu, sakumā ir jānosaka to atbilstība sezonai. Konkrēti vasaras riepas ir paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tās tiek taisītas tieši no cietiem maisījumiem, līdz ar to tās izceļas ar lielu nodilumizturību un arī labu auto vadīšanu. Taču zemā temperatūrā tāda tipa modeļi kļūst diezgan stīvi un nevar nodrošināt labu saķeri ar ceļu. Ziemas riepas jau ir izgatavotas jau no mīkstiem maisījumiem, tāpēc tās saglabā braukšanas veiktspēju zemās temperatūrās. Šādu riepu protektors parasti būs aprīkotas ar radzēm, kas palielina drošību, braucot pa slapju sniegu un pat ledu. Vissezonas auto riepas ir it kā kompromisa variants, kurš drošības ziņā nav tik ļoti labas, kā konkrētajai sezonai domātās. Tās būtu piemērotas reģioniem, kur tad ziemā temperatūra nemaz nav ļoti maza.
Kā arī vēl viens svarīgs moments būs riepu protektora raksts. Auto riepas ar rakstu bez virziena ir budžeta variants, tādēļ tādas riepas ir diezgan populāras, lai gan viņas nespēj nodrošināt augstu drošības līmeni. Braukšanai pa slapjiem ceļiem būs piemēroti modeļi ar noteikta virziena zīmējumu, kas ļauj novirzīt netīrumus no riepu apakšas. Labāku saķeri ar ceļu, sevišķi sliktos laikapstākļos, sekmē riepas jau ar asimetrisku zīmējumu, kas var pastiprināt auto manevrēšanas spēju. Ieteicams ielāgot, kad cena ir nozīmīgs moments. Kad tiek pirktas diezgan lētas auto riepas, tiek taupīts tieši uz savas drošības. Tādēļ labāk būtu izvēlēties kādu tieši vidējā segmenta produktu. Ja nav īsti saprotams, kādas konkrēti auto riepas uzlikt, labāk būtu lūgt palīdzību konkrēti pie speciālistiem, piem., jebkāda riepu noliktava strādā ar profesionāļiem.

Kurā vietā atrodas laba riepu noliktava?

Tad, kad tiks skatītas auto riepas Rīgā vai citviet mūsu valstī, visi pašu meklēšanu uzsākam online vidē. Līdz ar to moderns riepu serviss noteikti jau ir ar mājas lapu. Riepu maiņa parasti notiek 2 reizes gadā, ir labi, kad ir pieejama riepu noliktava, kur glabāt Jūsu riepas līdz sākas laiks tās nomainīt. Nozīmīgi, kad veikala piedāvājumā būtu ne vien riepas, bet riepu diski un var tikt piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, ātra riepu montāža. Svarīgs apstāklis, kad būs iegādātas pavisam jaunas riepas vai arī nomainītas uz Jūsu konkrētajai sezonai piemērotajām, būs riepu balansēšana, jo pretējā gadījumā varētu nebūt droša braukšana. Uzmanīgi apskatiet atsauksmes, šodien onlainā var sameklēt visu, kas piemēram Jums atvieglos sameklēt labāko servisu. Būtiski jau ir kvalitatīvi darbinieki, kas kā mainīs auto riepas, gan arī rekomendēs labākos variantus.