Ar ko atšķiras mūsdienīgs auto serviss?

Mūsdienu pasaule ir diezgan mainījusies, kā rezultātā šodien ar jaunām mašīnām brauc ne tikai ļoti turīgi cilvēki, taču arī vienkāršie iedzīvotāji, kuriem ir vidējās algas. Auto līzings un, protams, pretīmnakoša cenu politika jaunām mašīnām aizvien vairāk mudina cilvēkus iegādāties nevis vecus lietotus, bet jaunos auto. Galvenā starpība jau ir tanī, ka tieši ar veciem auto vienkārši spēja tikt galā arī pats automašīnas īpašnieks un nomainīt vajadzīgo detaļu, vai īstenot nebūtisku remontu. Bet mūsdienu mašīnas visas ir pilnas ar elektroniku, kas tad arī ir tas, kas liedz iespēju veikt remontu pašam, kā rezultātā cilvēki ir spiesti doties tāda veida vietām kā, piem., sertificēts toyota autoserviss vai cita veida markas serviss. Tāpēc būtu nozīmīgi, lai ir izraudzīts ne vienīgi pēc cenām patīkams autoserviss Rīgā vai arī citur Latvijā, bet arī ar plašu pakalpojumu klāstu, kas tad tiek realizēti profesionāli.

Kāda tad veida autoservisi ir atrodami?

Ikkatrs autoserviss Juglā vai citā Rīgas daļā, kā arī pārējā Latvijā iedalās 3 pamata grupās, oficiāli konkrētu marku dīleru autoservisi, parasts autoserviss un privāto garāžu meistaru pakalpojumi. Ar ko tad viņi atšķiras savā starpā un tad, kāds tieši ir labākais izvēles variants, mēģināsim noskaidrot.
Oficiāls noteiktas auto markas autoserviss, tāds var būt, piemēram, sertificēts lexus autoserviss, konkrēti tie visbiežāk būs noteiktas auto brenda markas pārstāvji, kuru remontā un garantijas servisā specializējas. Visbiežāk tā ir automašīnas apkope ar garantiju, tā kā, ja, piemēram, vajadzīgs auto remonts vai diagnostika, transportlīdzekļa saimnieks varētu būt spiests samaksāt “kārtīgu” cenu. Nenoliedzami, tāda lieta nenotiek visos dīleru servisos, tāpēc šis moments jau ir kārtīgi jānoskaidro.
Parasts autoserviss Rīgā vai arī jebkur citur Latvijā, kas tad tiek piereģistrēts, ievērojot likumdošanu un tie pilnībā ir atbildīgi par paveikto darbu, pat, kad klientiem nepieciešama vien riepu montāža un balansēšana. Tāds serviss ir un būs salīdzinoši populārs, šadā servisā būs kā profesionāls automehāniķis, gan auto elektriķis, gan arī labas kvalitātes pakalpojumu klāsts. Tajā pašā brīdī cenas ir zemākas.
Privātās garāžas, kurās sniegtais auto remonts tiek izpildīts neoficiāli. Bez šaubām, šeit būs mazas cenas, bet te nebūs arī nekādu garantiju un atbildības par piedāvātajiem pakalpojumiem. Turklāt jauno auto diagnostika diez vai būs pareizi realizēta.

Autoservisa pareizās izvēles nosacījumi

Galvenie kritēriji, kas tad jāievēro veicot servisa izvēli:
1)Aprīkojums – bez laba aprīkojuma komplekta nav realizējama profesionāla auto diagnostika un arī parasta riepu montāža un balansēšana. Tāpēc uzmanīgi noskaidrojiet, kāds tieši pacēlājs un cita veida aprīkojums ir servisā, tādā, piemēram kā, sertificēts lexus autoserviss;
2)Personāls – Profesionāls automehāniķis ir labas kvalitātes pakalpojumu iezīme. Ja speciālistam pat nav parastāko iemaņu vai viņam pat smagi saprast avārijas cēloni, neriskējiet! Pat, kad Jums nepieciešams auto elektriķis, jo tagad jaunās mašīnas ir ļoti atkarīgas no elektronikas.
3) Rezerves daļas – uzziniet tieši par materiāliem kā arī izmantotajām detaļām. Atcerieties, ka sliktas kvalitātes rezerves daļas uzstādīšana, pēc laika jau var izraisīt neatgriezeniskas sekas automašīnai.
Jāapzinās, ka tiešām laba servisa atrašana ir drošība un gara auto mūža garantija. Uzziniet draugu atsauksmes un tad izvēlieties centrus, kur ir atbildīgi tieši par sniegto pakalpojumu kvalitātes līmeni.