KVALITATĪVS RIEPU SERVISS RĪGĀ.

Mašīnas riepu obligāta nomaiņa Latvijā ir noteikta divas reizes gadā – oktobrī un arī maijā. Šoferi iedalās divās kategorijās. Daļa autovadītāju savām mašīnām izvēlas uzstādīt vissezonas riepas, kas nav jāmaina divas reizes gadā. Savukārt, otra kategorija izvēlas nomainīt riepas katru sezonu. Pats būtiskākais, kas jāatceras jebkuram mašīnas šoferim, ir regulāra riepu tehniskā apskate un apkope, lai braucienu laikā nerādītos nepatīkami pārsteigumi. Šim mērķim lieliski strādā riepu serviss un tā zinošie darbinieki, kuri vienmēr palīdzēs ne vien ar riepu pārbaudi, bet arī padomiem un arī ieteikumiem.

RIEPU SERVISA IETEIKUMI RIEPU NOMAIŅAI.

Jebkurai automašīnai ir iespējams izvēlēties uzstādīšanai dažāda tipa riepas m+s. Tām ir iespējams uzstādīt ziemas un vasaras riepas, kas ir jāmaina divas reizes gadā, vai arī vissezonas riepas, kas ir lietojamas dažādos laikapstākļos, taču, tas nebūt nenozīmē, ka to stāvoklim var nesekot līdzi. Vissezonas riepas ir ieteicams izmantot, ja termometra stabiņš aiz loga nemēdz nokristies zemāk par 0 grādiem un vasaras mēnešos to protektors var nodilt ātrāk. Visiem riepu veidiem galvenā atšķirība ir ķīiskajā sastāvā, tādēļ ar vasaras riepām ziemā un ziemas riepām vasarā, braukt ir nedroši, kā arī vissezonas riepu ķīmiskais sastāvs paredz, ka tām ir nepieciešama regulāra apkope, tādēļ uzskats, ka vissezonas riepas neprasa nekāda veida apkopi visu cauru gadu ir mīts.

LABS RIEPU UN RIEPU DISKU SERVISS.
Jebkurā riepu servisā ir iespējams veikts arī automašīnas disku apkopi un servisu. Pastāv dažāda veida automašīnu riepu diski un servisā noteikti ieteiks tos, kuri ir vispiemērotāki izvēlētajām riepu veidam. Disku tehniskā apkope ir ļoti būtiska, jo braukšana ar bojātiem diskiem būtiski ietekmē arī automašīnas funkcionalitāti uz ceļa, sākot ar stabilitāti un dinamiku un beidzot pat ar ekonomiskumu, kas daudziem noteikti ir pārsteigums, jo uzskata, ka ekonomiskums tiek noteikts tika pēc iztērētās degvielas daudzuma.