Sporta aktualitātes un jaunumi

Gan hokejā, gan futbolā mūs 2019.gadā būs pamatīgas nozīmes sacensības. Kamēr daba mostas, nevar nedomāt par Pasaules čempionātu hokejā. Šoreiz tas norisināsies Slovākijā. Pietiks laika knapi ievilkt dziļu elpu, kad pie durvīm jūnijā jau klauvēs UEFA čempionāta līgas finālspēles. Tik daudz spriedzes un nepacietības! Tie nebūt nav vienīgie notikumi sportā 2019! Tepat Latvijā aprīlī notiks Latvijas čempionāts šahā, bet jūlijā – EuroBasket 2019 turnīrs sieviešu basketbolā. Starptautiskā mērogā arī gaidāmi lieli notikumi – Pasaules čempionāts biatlonā, Pasaules čempionāts ziemeļu slēpošanā, kā arī FIBA Pasaules kauss.
Leģendārais futbola turnīrs UEFA čempionu līga ir visiem sporta līdzjutējiem labi pazīstams nosaukums. Šīs ir augstākā ranga sacensības futbola komandu starpā. Turnīra saknes meklējamas tālajā 1955.gadā, tad tas tika organizēts pirmo reizi. Toreiz savā starpā cīnījās 16 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Joao Baptista Martins bija spēlētājs, kurš iesita turnīra pašus pirmos vārtus. Pirmos piecus turnīra gadus uzvarētāju godā tika celta spāņu komada Real Madrid. Par komandas lieliskajiem sasniegumiem lielākoties uzslavas pelnījis Alfredo Di Stefano. 1960.gada finālspēlē Real Madrid iesita veselus 7 vārtus, kas līdz šim ir nepārspēts rekords.

 

Uzzini vairāk – http://www.jelgavniekiem.lv/?l=2&act=10&date=1612303200&cat=182&art=50975

Šī gada 1.jūnijā noslēgsies 64.UEFA čempionu līga. Spēle risināsies Madridē, Spānijā. Komanda, kas saņems šī gada čempionu titulu, automātiski saņems vietu UEFA Superkausā, lai cīnītos ar 2020.gada čempioniem. UEFA čempionu līgas 2019 kvalifikācijas spēles risinājās no 2018.gada 26.jūnija līdz 29.augustam, savukārt fināla spēles – 2018.gada 18.septembra līdz 2019.gada 1.jūnijam.
Šķiet, ka hokeju fanu skaistākais pavasara vēstnesis ir tieši Pasaules čempionāts hokejā. Kā jau katru maiju, arī šogad, jau 83.reizi risināsies čempionāts. Tas pirmo reizi notika 1920.gadā, toreiz kā daļa no olimpiskajām spēlēm, jau 1930.gadā čempionāts kļuva par patstāvīgu notikumu. Nākamajā gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Šī iestāde organizē visus Pasaules čempionātus hokejā. Vēsture rāda, ka čempiona titulu visvairāk saņēmusi Padomju savienības komanda (27uzvaras).Arī citas valstis var lepoties ar šo titulu – ASV, Zviedrija, Kanāda. Čempionāts ir milzīgs notikums sporta pasaulē. Kad 2015.gadā tas notika Čehijā, Prāgā, to kopumā apmeklēja 741 690 līdzjutēju.
Vesela sporta tūrisma industrija uzplaukst kopā ar pavasara ziediem tieši maijā. Kāpēc? Protams, tāpēc, kā maijā Slovākijā notiek Pasaules čempionāts hokejā. Čempionāts notiks divās skaistās Slovākijas pilsētās. A grupas spēles notiks Košicē, Steel Arena hallē, kuras ietilpība ir 8378 vietu. Tikmēr B grupas spēles notiks Bratislavā, Ondreja Nepelas ledus hallē, kurā ietilpst 10055 līdzjutēju. Latvijas izlase spēlēs B grupā, un savā grupā cīnīsies ar septiņu valstu izlasēm. Jāpiemin, ka šogad A grupā pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma atgriezīsies Lielbritānijas izlase. Latvijas faniem kalendārā būtu jāatzīmē sekojošie datumi: 11.maijs, 12.maijs, 14.maijs, 16.maijs, 18.maijs, 20.maijs, 21.maijs. Šajās dienās ir gaidāmas Latvijas spēles. Veiksmi mūsu spēlētājiem Pasaules čempionātā hokejā 2019!