KĀ IEEKONOMĒT UZ DEGVIELU, NEMAINOT AUTOMAŠĪNU?

Par lielisu automašīnu, kas ir ekonomiska, taču jaudīga, sapņo teju ik viens autovadītājs. Par laimi, mūsdienās tam ir pieejami dažādi risinājumi, kas palīdz uzlabot braukšanas pieredzi, kas ir pavisam legāli un palīdz ieekonomēt arī degvielu, kas pie esošajām degvielas cenām Latvijā ir pat ļoti aktuāli daudziem automašīnu īpašniekiem. Šos procesus dēvē par chiptuning, kas vienkāršākiem vārdiem nozīmē dzinēja vadības bloka optimizāciju, kas palīdz samazināt arī tik ļoti mūsdienās kaitīgos CO2 izmešus. Process nav ilglaicīgs, visbiežāk dažas stundas, taču, mēdz būt gadījumi, kad auto tiek optimizēts līdz nākošajai dienai, taču ne ilgāk. Chiptuning ir pilnībā droša procedūra un netiek pārkāpta auto ražotāja noteiktā vadības iekārtu kapacitāte. Chiptuning cena variē no 120-160 eiro, atkarībā no dzinēja veida.

Ieskaties piedāvājumā – https://www.madchip.lv

EGR UN DPF ATSLĒGŠANA VIEGLAJĀM MAŠĪNĀM.

Katrs autovadītājs būs informēts par to, ko nozīmē šīe jēdzieni, kā arī informācija būs noderīga tiem, kuri tikai plāno iegādāties savu pirmo automašīnu. EGR atslēgšana palīdz nodrošināt mazāku dzinēja darbības temperatūru, kas ekonomē arī degvielu un kvēpu nogulsnes. Savukārt DPF atslēgšana nozīmē kvēpu filtra optimizāciju, kas ir svarīga izpūtēja komponente. Šis filtrs ir nozīmīgs jebkura transportlīdzekļa darbošanās procesos, jo uzkrāj ķimikālijas, kas rodas darbošanās laikā. Automašīnām ir iespējama arī AdBlue atslēgšana, kas būtiski palielinās ekonomijas rādītājus. AdBlue atslēgšana ir pieejama pilnībā jebkurai vieglajai automašīnai.

IMOBILAIZERA ATSLĒGŠANA UN VADĪBAS BLOKA KLONĒŠANAS PAKALPOJUMI.

Turpinot tēmu par automašīnas chiptuning pakapojumiem, nedrīkst nepieminēt imobilaizera atslēgšanu, kas noderēs, kad ir nozaudētas atslēgas. Arī vadības bloka klonēšana ir pakalpojums, kas noteikti palīdzēs ietaupīt ne to mazāko naudas summu. Klonēšana ir vadības bloka informācijas pārlikšana uz citu bloku, ko instalēs automašīnā bojātā vietā. Vai klonēšana ir izdevīgāka par jauna bloka iegādi? Atbilde ir pavisam vienkārša – jauns bloks varētu izmaksāt pat pusotru tūkstoti eiro, savukārt klonēšana ir krietni lētāka.