Kā var aizsargāt pašu māju vai varbūt dzīvokli?

Pat jau ar jaudīgām durvīm kā arī uzticamām durvju slēdzenēm nemaz nav īstenojams pilnībā būt drošiem par savas mājas aizsardzību. Protams, lai pēc iespējas maksimāli paaugstinātu īpašuma drošību, Jums ir vēlama signalizācijas uzstādīšana mājoklim vai arī dzīvoklim. Visas mūsdienu ierīces strādā pēc līdzīga darbības principa, tomēr atšķiras tieši pēc ziņu pārraides veida, sensoru daudzuma vai tipa, gan arī pāris citām funkcijām. Bet, lai saprastu, kas tad jebkurā konkrētajā gadījumā būtu labāks, Jums priekš sevis ir jāizprot, kādi tad drošības risinājumi eksistē un kā tie darbojas.

Kāda veida drošības risinājumu tipi ir?

Gribat labāk aizsargāt privātmāju? To tiešām var nodrošināt sekojoši drošības risinājumi – teritorijas aizsardzība jau ar īpaši apmācītiem cilvēkiem (fiziskā apsardze pakalpojumi), tehniskās apsardzes izmantošana, inženiertehniskās aizsardzības metodes un kombinēta aizsardzība. Tieši ar ko tad šie veidi atšķiras savā starpā var redzēt zemāk.
Objektu apsargā specializētie dienesti un cilvēki – šī apsardzes metode tiek definēta kā fiziskā apsardze, un to var īstenot divos veidos: piesaistot organizācijas, kas specializējas īpašumu aizsardzībā, vai arī nolīgstot atsevišķu sargu. Kompānijas, kas piedāvā cilvēkiem fiziskās apsardzes pakalpojumus, pašu darbu veic kvalitatīvi kā arī efektīvi, pie tam šādu firmu darbinieki būs speciāli apmācīti un tiem jau ir vajadzīgie aizsargāšanās līdzekļi (munīcija, apģērbs un arī aprīkojums. Šāda veida drošības realizācijas darbs būs vienkāršs, tomēr diezgan dārgs. Lētākais opcijas variants būtu sargs, ko tad arī, piemēram, var nolīgt caur apsardzes firmām.
Tehniskā apsardze, kurā ir izmantota signalizācijas uzstādīšana, kuras visi signāli nokļūst uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie rīki, lai aizsargāt objektu, būs īpaši signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas iekārtas ir uzstādītas aizargājamā objekta perimetrā, kas vajadzības gadījumā ziņo. Turklāt arī šajā gadījumā ir 2 veidi, kur viens ir līguma noslēģšana tieši ar uzņēmumu, kur speciāli norīkots cilvēks seko situācijai Jūsu majoklī. 2. variants būs, kad ziņa nonāk uz īpašnieka telefonu ar signālu par situāciju.
Mitekļa apsardze izmantojot inženiertehniskos līdzekļus – šeit tiek lietoti metāla režģi, žalūzijas un triecienizturīgs pārklājums. Dotais risinājums bez šaubām jau ir izdevīgāks izmaksu ziņā un arī diezgan drošs, taču uguns nelaimes situācijā var būt izveidots slazds pašam saimniekam, bet protams, tas ne vienmēr arī aiztur laupītājus.
Pats pēdējais veids ir kombinētie drošības risinājumi, kur var tikt savienoti 2 vai jau vairāki drošības risinājumu varianti. Šajā gadījumā varēs būt tiešām pārliecinātiem tiešām par labu mājas drošību.

Kādi tad kritēriji jāievēro meklējot apsardzi?

Pētot apsardzes kompānijas, būtisks faktors ir tieši tas, vai, piemēram, apsardzes uzņēmums būtu gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Saskaņā ar likumu uzņēmumam jau ir jāatbild par zaudējumiem, kas radušies nekvalitatīvu pienākumu izpildes vai kādas darbības neīstenošanas dēļ. Otrs nozīmīgs faktors ir ātrās reaģēšanas dienesta ierašanās laiks. Īstenībā šim maksimālajam laikam būtu jābūt atrunātam līgumā, pretējā gadījumā nemaz nav iespējams pieprasīt finansiālu kompensāciju, ja tā darbinieki neieradīsies objektā laikā. Eksperti atzīmē, kad vidējais ātrās reaģēšanas dienesta atbraukšanas laiks aiz pildētas būs desmit līdz piecpadsmit minūtes, pilsētā vēl ātrāk, taču, protams, šo laiku atrunā katram individuāli. Bez šaubām izpētiet neskaitāmas klientu atsauksmes, kuras var atrast tieši par kompāniju, lai varētu saprastu darba gaitu un arī esošo sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darbības profesionālā pieredze, personāla profesionalitāte un to fiziskais stāvoklis, mūsdienīgs aprīkojums arī ir ļoti svarīgs atlases kritērijs.