Uzlīmju un vizītkaršu izgatavošana – izlases nosacījumi

Šodien uzlīmju un arī vizītkaršu druka jau ir ļoti populārs drukāšanas pakalpojums. Šo izstrādājumu tirāža pārsniedz miljoniem eksemplāru, pie tam šeit var droši teikt, ka šis ir kā viens no galvenajiem drukas veidiem, ko lieto uzņēmējdarbībā. Tā veida sfēra, kur var tikt izmantotas apaļas uzlīmes vai arī cita veida ir ļoti plaša. Uzlīmes izvieto uz pārtiku, alkohola iepakojumu, farmaceitiskiem izstrādājumiem, parfimērijas, rūpniecības izstrādājumu iepakojuma. Bez šaubām, arī uzņēmumi, kas neko neražo, parasti izvēlās tieši pasūtīt personalizētas uzlīmes, lai tādā veidā padarīt dāvanas īpašas, kā piemēram, ja tās domātas partneriem biznesā. Savukārt vizītkartes izmanto, kā iepazīšanās rīku ar savu kompāniju.

Uzlīmju izgatavošana, kā arī to ražošanas tehnoloģijas

Interesanti, bet uzlīmju izgatavošana un atbilstošas metodes izvēle ir ietekmējama no krāsas, attēla, pasūtītā skaita, materiāliem un cita veida faktoriem, arī cena būs no tā atkarīga. Pieprasītas metodes, kā pasūtīt un drukāt uzlīmes:
-Digitālā druka. Tam nav vajadzīgs sagatavošanās posms, tāpēc ir ekonomiski izdevīga uzlīmju druka tieši mazām tirāžām, taču, pieaugot klienta pasūtījuma daudzumam, pašizmaksa nesamazināsies.
-Fleksogrāfija. Šī tehnika tiek izvēlēta, ja tiek pasūtīta uzlīmju druka lielā skaitā – no 50 000 gab. Tehnoloģija jau ir atbilstoša darbam ar tiešām atšķirīgiem materiāliem, attēls ir spilgts un kvalitatīvs.
-Termopārneses vai arī folijas uzlīmju druka. Šī metode izdevīga nelielām tirāžām, kas ir no 1000 gabaliem. Tam vajadzīgs īpašs printeris. Šajā gadījumā iespējams darboties ar kartonu, tekstilu, papīru, sintētiskiem materiāliem. Tādas apaļas uzlīmes jau būs spēcīgas pret jebkāda veida ultravioleto staru ietekmi, temperatūras svārstībām.
-Ofseta. Piemērots drukai uz papīra vai kartona. Šajā gadījumā drukāt uzlīmes izdevīgi vidējās tirāžās.
-Termiskā drukāšana – Līdzīga termopārneses drukai, bet ar sliktākas kvalitātes rezultātu. Atbilstošs tāda veida produkcijas marķēšanai, kur ir mazs uzglabāšanas laiks – apmēram trīs līdz četri mēneši.
-Karstā drukāšana būs ideāli piemērota uzlīmēm, kas būs etiķetes. Zīmējums būs novietots no klišejas uz darba virsmu zem spiediena, ņemot vērā konkrētu temperatūras režīmu. Pieejams drukai uz auduma, plēves, ādas, lietojot hologrāfiskas un metāliskas krāsas. Drukas veikšanas termiņu nosaka tas, cik sarežģīta ir druka, pasūtījuma apjoms vai citi parametri.

Kāds tad pašapkalpošanās drukas veikals var būt atbilstošākais un kā atrast vizītkartes?

Mūsdienās būs izdevīgāk un vēl ērtāk izmantot tādu drukas veikalu pakalpojumus, kuriem pastāv sava personīga ražošana. Griežoties reklāmas aģentūrā, klients saskaras tikai ar starpnieku, kas gūst ieņēmumus kā no paša ražotāja, tā arī no pasūtītāja. Vēršoties jau pēc pasūtījuma veikšanas, ir jāsaprot kādu tieši pakalpojumu klāstu Jūs vēlaties, vai tā būs vien dažu uzlīmju izgatavošana, ko iespējams ērti sūtīt pašam, apmaksāt un ātri jau saņemt savu pasūtījumu. Vai jau Jums nepieciešams ievērojams pasūtījums, kur nepieciešams līgums ar tajā atrunātajiem termiņiem. Izprotiet savus apjomus un tad sameklējiet piemērotu kompāniju. Un tad jau jau var iepazīties ar visām atsauksmēm un vēl mājas lapu, lai varētu pārliecinātos par savu izvēli. Vizītkartes taisa gandrīz visi drukas veikali, galvenais ir pārliecināties par izmantojamo materiālu kvalitātīti.