Finansiāla palīdzība un atbalsts Ukrainai un tās cilvēkiem

Tagad ikviens ir informēts, kāda veida briesmas tiek īstenotas Ukrainas teritorijā. Šajā brīdī neviens nevar palikt vienaldzīgs, redzot kā parasti cilvēki zaudē dzīvesvietas, tuviniekus un dzimteni. Pasaulē dotajā brīdī ir miljoniem kara bēgļu no Ukrainas, kaut gan milzīga daļa palika šajā kara objektā un mēģina cīnīties par savu dzimteni. Palīdzība vajadzīga visiem, kā tiem, kuri jau ir aizbraukuši, tā arī tiem, kuri palika. Šodien tas cik lielā daudzumā notiek ziedošana, atspoguļo visas pasaules saliedētību, atbalsta sniegšanas laikā. Galvenais būs cilvēcīgās vērtības, bet tagad pamata vertība jau ir spēja un gribēšana palīdzēt.

Palīdzības sniegšanas iespējas un tā izmantošana

Tad, kad tiek izlemts izdarīt ziedojumu, galvenais ir pareizās iestādes izraudzīšanās. Plašāk zināmā mājas lapa www.ziedot.lv ir zināma un uzticama vieta, bet nemaz nav viena pati. Ir liels skaits biedrību un vēl organizāciju, kuras organizētā kārtībā vāc ziedojumus un tad nogādā tos uz Ukrainu. Var ziedot pa tiešo Ukrainas valsts oficialajās vietnēs redzamajos kontos, tādā veidā sniedzot finansiālu palīdzību. Ir arī cilvēki, kas ziedo ne vien reālu naudu, taču arī mantas, medicīnas preces, spēles un grāmatas bērniem, apģērbu, apavus un ēdienu. Parasti tādas organizācijas atskaitās jau par to, kurā brīdī ziedotie līdzekļi nonākuši mērķī.
Vispārīgie ziedojumu vācēji arī atskaitās par to, kur un kā tiek novirzīta palīdzība. Kā piemēram, www.ziedot.lv izceļ trīs virzienus, kur pirmais būs Ukrainas militārie spēki. Kā otrais virziens tiek minēts humanitārā palīdzība, bet kā trešais – palīdzība bēgļiem. Pilnīgi visi šie virzieni tiks saskaņoti ar Ārlietu ministriju, bet iknedēļu tiek gatavotas atskaites par palīdzības izlietojumu.

Galvenie ziedojumu sniedzēji

Galvenie ziedotāji Latvijā ir mūsu pašu cilvēki. Tieži mūsu valsta cilvēki tikai dažās dienās spēja savākt 2 miljonus EUR Ukrainas valsts palīdzībai, bet tagad dotais skaitlis ir sasniedzis gandrīz deviņus ar pusi miljonus EUR! Mūsu valsts pašvaldības palīdz bēgļiem un nogādā šos ziedojumus uz Ukrainu. Taču, piem., Jelgavas pilsēta savai Ukrainas draudzības pilsētai nosūtīja sešus ģeneratorus, nerunājot par pirmās vajadzības lietām, medicīnas rakstura precēm un pārtiku. Ņemot dalību akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, aktīvi ziedo Smiltenes uzņēmēji, kas dažās nedēļās savāca sešdesmit tūkstošus EUR. Arī, piemēram, miljardieri pieslēdzas palīdzībai Ukrainas iedzīvotājiem. Pēc Dienas Bizness datiem miljardieri Mihails Fridmans un arī Pjotrs Avens Ukrainas valstij jau ziedojuši 150 miljonus eiro, pie tam šie cilvēki palielinās Ukrainas valsts bankas pamatkapitālu līdz miljardam eiro, vairāk par to var uzzināt šeit. Šis ir tas moments, kad palikt vienaldzīgs nevar neviens! Palīdzēsim kopā Ukrainai uzvarēt tādā nežēlīgajā karā!