Ziedojumu vākšana, lai palīdzētu karā cietušajai Ukrainai

Šobrīd katrs zina, kādas briesmas tiek īstenotas Ukrainas teritorijā. Neviens nevar būt vienaldzīgs, kad redz kā tur parasti cilvēki zaudē mājvietas, tuviniekus un dzimteni. Ikvienā pasaules malā šobrīd atrodas miljoniem bēgļu no Ukrainas, kaut gan milzīga daļa palika šajā kara objektā un mēģina cīnīties par savām mājām. Jebkura palīdzība vajadzīga visiem, kā cilvēkiem, kas jau ir devušies prom, gan tiem, kas palika. Šodien tas kādā daudzumā tiek īstenota palīdzība, atspoguļo visas pasaules saliedētību, palīdzot citiem. Galvenais būs humanās vērtības un dotajā brīdī pamata vērtība ir iespēja un arī vēlme sniegt palīdzību.

Dažādu ziedojumu plūsmas un palīdzības iespējas

Pats galvenais, ko tad vajadzētu arī norādīt, jau ir tas apstāklis, kad jūsu ziedojumi un jebkura palīdzība jānovirza organizētā kārtībā tieši uz valsts, kā arī pašvaldību iestādēm un, protams, labdarbības organizācijām. Cenšoties piegādāt atbalstu paša spēkiem, var rasties apstākļi, ka palīdzība nenonāk pie adresāta. Protams, arī neuzticaties nezināmām iestādēm vai arī cilvēkiem, kas apgalvo, ka īsteno ziedojumu savākšanu. Vēl kāds variants ziedot, ir pa tiešo uz Ukrainas valsts oficiālajās mājas lapās uzrādītajiem rekvizītiem. Ziedošanas veicējs var savu atbalstu novirzīt pats noteiktam mērķim, piem., armijas spēkiem, vai nenorādot mērķi, tad palīdzības organizācija novirza ziedojumu plūsmu pēc nepieciešamības. Kā Piemēram, www.ziedot.lv vislielākā dāvātā naudas summa tika novirzīta Ukrainas aizsardzībai – militārajām vajadzībām. Nākamā plūsma tika novirzīta degvielai, kura svarīga gan bēgļiem, tā arī Ukrainas valstī palikušajiem pilsoņiem. Kā arī daļa novirzīta medikamentiem, kā arī citām medicīnas precēm. Atlikušie līdzekļi tika novirzīti kā humānā palīdzības sniegšana tiem, kas bēg no kara un Ukrainas pārējiem cilvēkiem. Visi ziedojumi tiek sūtīti saskaņojot to kopā ar Latvijas aizsardzības ministriju.

Finansējums tieši no Latvijas, kāds ir?

Sākoties karam, vienaldzīgs nevarēja palikt gandrīz neviens. Aktīvi palīdzēt sāka vienkāršie cilvēki, 4 dienu laikā vien viņi jau bija saziedojuši divus miljonus eiro. Palīdzības sniegšanā uzsāka ļoti aktīvi iesaistīties voluntieru organizācijas, kas kā vāca ziedotās mantas, tā arī aizgādāja tās saņēmējiem. Aktīvai ziedošanai pieslēdzās pat dažādas sabiedrības, pašvaldības, kuras pat pašas nogādāja tos saņēmējiem. Pašvaldības, kurām pastāv interneta lapas, publicēja tajās informāciju tieši par vajadzīgajiem ziedojumiem – bērnu apģērbs, medicīnas preces, apģērbs pieaugušajiem kā arī jebkuras citas lietas. Protams, pašvaldības aktīvi piedalās kara bēgļu izmitināšanas un palīdzības jautājumos. Un pat aptiekas iesaistās ziedojumos, piem., visiem zināmā “Meness aptieka” noziedoja marles pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Mūsu valsts lieli pārtikas apstrādes uzņēmumi piegādāja jau sagatavotas kravas. Pat miljardieri nepaliek malā, saskaņā ar diena.lv rakstīto Mihails Fridmans, Pjotrs Avens kā arī Germans Khans ziedoja desmit miljonus ASV dolāru Ukrainas valsts ebrejiem, kuri cieta no Krievijas Federācijas izraisītā kara. Un, viņu dibinātais “Genesis Philanthropy Group” novirzīja piecus miljonus ASV dolāru ebreju evakuācijai un pārtikas preču nogādāšanai. Un 5 miljoni amerikas dolāru iedalīti humanitārai palīdzībai. Interesanti, ka Mihails Fridmans, Pjotrs Avens un Andrejs Kosogovs palielinās bankas Alfa-banka Ukraina kapitālu par miljardu dolāru, vēsta diena.lv.

Kā redzams ļoti daudzi cilvēki šobrīd ziedo Ukrainai, bet karš nebeidzas un arī atbalsts un palīdzība joprojām ir vajadzīga! Nepaliekam malā un palīdzam!