Kā atšķiras dažādi auto servisi Rīgā?

Katrs auto īpašnieks, atdodot tā auto remontam vai apkopei, satraucas tieši par to vai tiešām pakalpojums realizēts kvalitatīvi. Patiešām, tieši no tā, cik tad profesionāli būs veikts auto remonts, ir atkarīgs tā darbošanās ilgums un, svarīgākais, tieši Jūsu drošība braukšanas laikā. Kad pienāk brīdis, ka tiek izvēlēts autoserviss Rīgā vai arī jebkurā citā pilsētā, vairums izvēlās pēc cenas. Kāds cenšas uziet pakalpojumu klāstu pēc zemam cenām, kāds, gluži savādāk, ir pārliecināts, ka dārgāks autoserviss ir vislabāks. Tajā pat brīdī, kas ir tas būtiskākais uz ko tieši lūkoties, neviens nemaz nezina. Šeit jācenšās noskaidrot ko vairāk par to, kāds auto remonts tiek nodroš‌āts, ar ko labs automehāniķis atšķiras no slikta, un arī pēc kā vadīties meklējot servisu un kāpēc arī lukturu regulēšana  būtu jāuztic profesionāļiem .

Sertificēts autoserviss un parasts serviss, ar ko tie atšķiras savā starpā?

Jebkurš autoserviss Juglā vai arī jebkurā citā Rīgas mikrorajonā var būt iedalīts trīs galvenajās grupās, sertificēti dīleru servisi, parasts autoserviss un visbeidzot privātu garāžu meistaru pakalpojumi. Ar ko tad tie atšķiras un, kāds būtu labākais variants, centīsimies uzzināt.
Oficiāls noteiktas auto markas autoserviss, tāds ir, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss, viņi parasti būs izveidoti kā noteiktas markas auto pārstāvji, kuru tieši remontā tie specializējas. Vairumā gadījumu tas būs mašīnas apkope ar garantiju, tā kā, ja, kā piemēram, nepieciešams auto remonts, transportlīdzekļa saimnieks varētu būt spiests maksāt “kārtīgu” cenu. Protams, tas nav visos sertificētos servisos, tāpēc minētais punkts jau ir labi jānoskaidro.
Parasts autoserviss Rīgā vai arī jebkur citur mūsu valstī, kas ir reģistrēts, ievērojot likumdošanu kā arī šie servisi pilnīgi jau ir atbildīgi par paveikto servisu, arī tad, kad klientiem vajadzīga vienīgi riepu montāža un balansēšana. Tāda veida serviss jau ir diezgan populārs, šadā vietā būs kā sertificēts automehāniķis, gan auto elektriķis, gan arī augstas kvalitātes pakalpojumi. Tanī pašā laikā darba izmaksas būs zemākas.
Privātās garāžas, kurās piedāvātais auto remonts tiek izdarīts neoficiāli. Bez šaubām, šajās vietās būs mazas cenas, tajā pat brīdī te nebūs arī nekādu garantiju, kā arī atbildības par piedāvātajiem pakalpojumiem. Un jauno auto diagnostika drīzāk nebūs pareizi veikta.

Ieteikumi autoservisa izvēlē

Svarīgākie kritēriji, kuri jāievēro izdarot servisa atlasi:
1)Aprīkojums – bez laba aprīkojuma komplekta nav iespējama profesionāla auto diagnostika un arī parasta riepu montāža un balansēšana. Tādēļ vienmēr noskaidrojiet, kāds pacēlājs un cita veida aprīkojums ir servisā, tādā, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss;
2)Darbinieki – Profesionāls automehāniķis ir labas kvalitātes pakalpojumu iezīme. Kad darbiniekam nav vienkāršāko iemaņu vai viņam pat smagi saprast bojājuma iemeslu, labāk neriskējiet! Arī tad, ja Jums vajadzīgs auto elektriķis, jo šodien jaunas automašīnas būs ļoti atkarīgas tieši no elektronikas tajā.
3) Rezerves daļas – uzziniet tieši par materiāliem un izvēlētajām detaļām. Iegaumējiet, ka sliktas kvalitātes rezerves daļas izmantošana, pēc kāda laika varētu radīt neatgriezeniskas sekas automašīnai.
Jāsaprot, ka tieši laba autoservisa atrašana ir drošība un arī gara auto mūža garantija. Uzziniet paziņu rekomendācijas un tad izvēlieties servisus, kur tad būs atbildīgi tieši par sniegto pakalpojumu kvalitāti.