Ergonomiska virtuves iekārta

Musdienīgs, pievilcīgs, efektīvi izplānots virtuves vizuālais izskats ir jebkuras namamātes vēlēšanās un tās nelielā paradīze mājā. Agrāk, kad cilvēki tikko sāka celt mājas ar visām ērtībām, virtuve kopā ar ēdamistabu kļuva par mājas galveno vietu, katrs mājas iemītnieks gribēja būt tieši tur, jo tur bija siltāks kā arī komfortablāk. Laikam skrienot, krāsnis ir aizstātas ar mūsdienu plītīm, milzīgos un rupji darinātos ēdamgaldus un citas virtuves mēbeles aizstāja praktiskas virtuves mēbeles, pie tam traukus no māla – ir tiecienizturīgie, taču virtuves loma mājoklī nemainījās. Virtuve kopā ar ēdamistabu joprojām ir un būs mājinieku uzturēšanās galvenā vieta, kā arī tā ir ērtuma un siltuma oāze. Tādēļ, laikā kad ir vajadzīga pavisam jauna virtuves iekārta, būs diezgan cītīgi jāizskata jautājums, kurā vietā pirkt virtuves iekārtas.

Virtuves dizains saskaņā ar stila tendecēm, vai labāk funkcionalitāte?

Pareizs virtuves iekārtas novietojums radīs visus nepieciešamos apstākļus ēdiena pagatavošanai. Pieredzējuši dizaineri izprot tādu jēdzienu kā “gatavošanas trijstūris”. Šāda veida trijstūra objekta virsotnes sastāv no trīs punktiem – plīts virsmas, ēdiena saldētavas un virtuves izlietnes. Zonām jaizveido trīsstūris, jo tikai šinī izkārtojumā mājsaimniecei gatavošanās brīdī būs ērti darboties virtuvē. Kad tiek izprasts plānojums virtuvei, būtu nepieciešams pievērsties mēbeles piemeklēšanai. Kāds tad dizains iederēsies Jūsu virtuvē? Uz šodienu popularitāti ir ieguvis Hi-tech modes stils, kur materiālos dominē stikls, ugunsdroša plastmasa un metāls. Šis virtuves iekārtu stils neizmanto košus atribūtus, nevajadzīgus virtuves elementus un arī augstas tehnikas izmantošanu. Pretējs virtuves dizains būs “zemniecisks”, kur tiek pielietoti dažādi piederumi, mēbeles izgatavoti no dabiskie materiāliem, visbiežāk koka. Mala izstrādajumu trauki, pašrocīgi izgatavoti paklājiņi un koši tekstilizstrādājumi, kas veicina mierinošo kopā ar komforta klātbūtni. Kad tiek pasūtītas virtuves mēbeles, te nebūs vietas jēdzieniem “moderns” vai “nepiemērots”, Jums būs nepieciešams dod priekšroku tam, kas tieāām ir sirdij tuvs. Maltītes pagatavošana kā arī atrašanās šajā virtuvē tiek paredzēta priekš Jums, nebūt ne tiem daudzajiem padomu sniedzējiem.

Kas ir vēl būtisks moments, sūtot mēbeles virtuvei?

Mūsdienu virtuves iekārtas ražošana sniedz iespēju noformēt jebkuru virtuves iekārtas konfigurāciju. Virtuve būs konkrēta vieta, kur parasti būs liels mitrums kā arī temperatūras svārstības, tāpēc virtuves mēbeles materiāliem vajadzētu būt izturīgiem, apvienojot to ar loti viegli tīrāmo darba virsmu. Lai padarītu ikdienu vienkāršāku, labak pievērsiet uzmanību virtuves dizainam, lai tur dekorācijas nebūs izvirzītas detaļas vai arī iegriezumi , tieši dekoratīvajos elementos uzreiz krājas putekļi un netīrumi. Virtuves mēbeles metala, kas paredzēts stiprinājumiem, būtu nepieciešams būt ne tikai izturīgam, bet arī jābūt ar izturību pret koroziju. Virtuves paneļi kā arī citas virtuves mēbeles, piemēram, kumodes, jābūt izgatavotām no izturīgiem un nodilumizturīgiem materiāliem, šis būs īpaši nozīmīgi sienas skapjiem un plauktiem. Gadījumā ja mājā ir bērni, virtuves galdi izgatavoti no stikla nedrīkst būt izmantojami, pie tam arī fasādes vislabāk plānot no cita materiāla. Gadījumā ja būs lietota plīts ar gāzi, jau ir labi jāpārdomā tās vieta virtuvē, lai nepārkāptu uguns drošības nosacījumus. Izvēloties virtuves mēbeles no plastmasas vai arī dabiskā koksnes materiāla, ir mēbeles bojāšanas risks, tādējādi, gadījumā ja iespējams, gāzes plīts jānovieto kaut kur vairāk malā vai pat jānomaina uz elektrisko plīti. Priekš tam, lai vizuāli padarīt virtuvi lielāku, uz skapju vai kumodes virsmas varētu izmantot spoguļus vai virsmas, kas atstarojas.

Virtuves iekārtas pēc pasūtījuma

Lietojamība būs nozīmīgākais apstāklis, kuram jābūt pievērstai uzmanībai meklējot virtuves mēbeles, savukārt tad tam jau var pakārtot virtuves dizainu. Vai meklēt palīdzību pie profesionāļiem, kas ražo mebeles pec pasūtījuma, vai arī iet uz mēbeļu tirdzniecības vietu, lai iegādāties jau gatavas virtuves mēbeles. Gadījumā ja ir vēlme, lai virtuves iekārta tiktu izgatavota balstoties uz individuālām skicēm kā arī atbilstoša Jūsu ērtībām, tad vislabāk griezties pie mēbeļu ražotājiem. Kas varēs pēc klienta vēlmēm izgatavot jebko, arī, ja tie būs virtuves krēsli un galdi, vai kumode viesistabā, kurai jāsaskan ar pašas virtuves iekārtas stilu. Protams, pirms veikt izvēli par labu vietai, kurā tiks izgatavotas mebeles pēc pasutijuma, sakumā vislabāk ir iepazīties ar atsauksmēm par konkrēto ražotāju. Mūsdienās interneta ērā iespējams noskaidrot pilnīgi visu pie tam gandrīz par visiem.