Durvis un kvalitatīva furnitūra – kā var neapjukt, veicot izvēli?

Izvēloties durvis, mēs visi parasti uzmanību pievēršam tikai to ārējam veidolam. Taču, lai nodrošinātu ne tikai labu izskatu, taču arī praktiskumu, drošību un arī siltuma taupību, ir nozīmīgi piemeklēt tās īstās ārdurvis un iekšdurvis, un arī piemērotu furnitūru. Šinī rakstā pētīsim, kādas durvis būtu atbilstošas dažādām vajadzībām un kā atrast atbilstošu furnitūru, kas padarīs durvis vēl labākas.

Vai tiešām ir svarīgi no kura materiāla tiek taisītas durvis?

Koka, metāla vai PVC durvis? Katram no šiem ražošanas materiāliem jau ir savi plusi un īpašības, tāpēc atlase varētu būt atkarīga no atšķirīgiem aspektiem.

Durvis no koka bija populāras vienmēr. Koks nodrošina dabisku siltumu un arī estētisku pievilcību. No koka taisītas ārdurvis un iekšdurvis ir siltuma noturīgas. Turklāt koka durvis piešķir ikvienai telpai siltumu un mājīgumu. Koksnes dabiskais raksts un iespēja durvis pielāgot dažādiem stiliem un krāsu gammām pārvērš tās par ideālo variantu daudzām mājām. Tomēr, lai koka durvis kalpotu ilgi, tās regulāri ir jākopj. Virsmu ir jātīra un jāapstrādā ar speciāliem līdzekļiem, lai novērstu mitruma iedarbību un koksnes bojājumus.
Metāla durvis izceļas ar izturību un drošību. Metāla ārdurvis nodrošina augstu aizsardzību pret ielaušanos, turklāt tās ir izturīgas pret laikapstākļiem un mehāniskiem bojājumiem. Pie tam metāla durvis prasa mazāk laika kopšanai nekā, piemēram, durvis no koka.
PVC durvis ir praktiska un ekonomiska izvēle. PVC ārdurvis ļauj noturēt siltumu, ļaujot taupīt un samazināt apkures izmaksas. Tādas durvis tiešām ir viegli uzturēt. Virsma ir gludena, ko iespējams notīrīt ar parastiem tīrīšanas līdzekļiem. Turklāt PVC durvis bieži ir ekonomiskāka izvēle salīdzinājumā ar koka vai arī metāla durvīm, kas prasa lielākus tēriņus.

Var izvēlēties arī durvis no stikla, taču šādu materiālu parasti izvēlās, kad tiek piemeklētas iekšdurvis. Vēl vairāk par iekšdurvīm var uzzināt šeit – https://m-lux.lv/ieksdurvis/.

Cik ļoti nozīmīgi ir piemeklēt atbilstošu durvju furnitūru?

Varbūt nemaz neesat aizdomājušies, taču izvēloties durvis mājoklim, ne mazāk svarīga lieta ir arī durvju furnitūra. Priekš tam, lai durvis būtu skaistas un funkcionālas, meklējot durvju furnitūru ir nepieciešams veikt pareizu izvēli. Meklējot furnitūru durvīm, svarīgākais būtu piemeklēt to, kas tieši atbilst Jūsu vajadzībām un dzīvesveidam. Pārliecinieties, ka pati furnitūra ir droša – slēdzenes ir kvalitatīvas un no pārbaudītiem ražotājiem. Durvju furnitūrai ir jābūt arī vizuāli pievilcīgai un jāiekļaujas Jūsu budžetā. Atceraties arī par kopšanas vieglumu un furnitūras izturību. Durvju furnitūrai ir jābūt ilglaicīgai un labi jākalpo. Mēģiniet pieskaņot furnitūru kopējam mājas stilam, lai jau durvis ir ne tikai praktiskas, bet arī pievilcīgas un izturīgas.

Jums ir skaidrs, kādi ir durvju materiālu veidi un arī kādu furnitūru var atrast, taču ir grūti veikt izvēli? Obligāti prasiet padomu speciālistiem! Tikai speciālists, uzklausot Jūsu vēlmes, spēs ieteikt opciju, kas tad noderēs Jums. Nav nozīmīgi vai tiek meklētas iekšdurvis vai ārdurvis, pārbaudīta durvju pārdošanas vieta būs Jūsu galamērķis. Apskatiet atsauksmes un tad dodaties pie labākā durvju pārdevēja, kur Jums varēs piedāvāt arī durvju uzstādīšanu. Iekšdurvis vai ārdurvis kalpos ilgi un labi, ja tās uzstādīs profesionāls meistars. Veiciet izvēli pārdomāti un tad durvis spēs Jūs priecēt ilgus gadus.