MĀJU SILTINĀŠANAS UN CITU REMONTA MATERIĀLU IEGĀDĀŠANĀS

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Latvijā pēdējos desmit gados notiek ēku energoefektivitātes paaugstināšana un viens no iemesliem ir ne tikai namīpašnieku komforta celšana, bet arī pašas ēkas tehniskā stāvokļa paildzināšana. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Ik viens no mums vēlas dzīvot ekonomiskāk, it īpaši, izmantojot visus ikdienā nepieciešamos energoresursus, piemēram, gāzi, elektrību, apkuri, kanalizāciju un tamlīdzīgi(ieskaties te – akmens vate). Lai izmaksas šo pakalpojumu sniegšanai samazinātos, ēku energoefektivitātes celšana ir pamata solis ar ko sākt. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

TEICAMI SILTINĀŠANAS MATERIĀLI NO VADOŠAJIEM RAŽOTĀJIEM

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Pie mums klimats lutina ar visiem 4 gadalaikiem, no kuriem trīs mēdz uzkavēties ilgāk, kā mums gribētos, tādēļ svarīgi izvērtēt to, kādi siltumizolācijas darbi būs jāveic. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šādiem namiem viens no lielākajiem mūža paildzinātājiem ir tieši energoefektivitātes paaugstināšanas darbi. Siltināšanai izmanto fibrolīta plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Daudzdzīvokļu mājās ir ierīkota centrālapkure, taču privātmājas un namos ar nelielu dzīvokļu skaitu, nereti izvēle krīt par labu dažādiem apkures katliem. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Siltumizolācijas materiāli jāizvēlas nevis pēc cenas, bet piemērotības.

EKOLOĢISKI TĪRA APKĀRTNE – MŪSDIENU CILVĒKA OBLIGĀTA PRASĪBA

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Daudzi nemaz nezin, ka bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ļauj tehnisko ūdeni izmantot dārza laistīšanā, kas ir neliela pievienotā vērtība laba notekūdeņu pārstrādes sistēmai, kas gādā par kanalizācijas un sanitārā mezgla ilgmūžību. Piemērotu santehnikas preču izvēlēšanās paildzina šīs sistēmas darbošanās laiku un palielina kvalitāti. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.