Ieteikumi auto riepu piemeklēšanā

Ikviens ir informēts, ka parasti auto riepu maiņa notiek divas reizes gadā – pavasarī un pirms ziemas. Visbiežāk ar šīm pārdomām viss arī noslēdzas, reti kurš autovadītājs zinās to, ar ko tad riepas atšķiras un kam vērst pastiprinātu uzmanību, meklējot, piemēram, vasaras riepas. Ļoti daudziem vislabāk patīk tā dēvētās vissezonas riepas, jo ir maldīgs priekšstats, kad, uzliekot tādas riepas, visas problēmas var atrisināt vienā rāvienā. Taču ikvienam autovadītājam ir tieši nozīmīgi saprast, ka riepu maiņa priekš automašīnas būtu nopietni jāuztver. Tieši no riepu veida jau ir atkarīgs ne tikai tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, taču arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Vai tiešām būtiska jau ir tikai sezonāls raksturs?

Braukšanas drošību nosaka vairāki momenti. Viens no pašiem pamata faktoriem būs pārdomāta riepu montāža un atlase. Lai iegādātos tādas auto riepas, kas tiešām var nodrošināt stabilu saķeri ar ceļu, sakumā ir jānosaka to piemērotība sezonai, kāda ir. Konkrēti vasaras riepas jau ir paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tās ir izgatavotas no cietiem maisījumiem, līdz ar to izceļas ar lielu izturību pret nodilumu un vēl labu vadāmību. Tomēr aukstā temperatūrā šādi modeļi kļūst pārāk stīvi un vienlaicīgi nenodrošina drošu saķeri ar ceļa segumu. Ziemas riepas ir taisītas jau no mīkstiem maisījumiem, tāpēc tās notur braukšanas drošību zemās temperatūrās. Protektors standartā ir aprīkotas ar radzēm, kuras paaugstina drošību, braucot pa sniegu un pat ledu. Vissezonas riepas ir kompromisa variants, kurš drošības ziņā nav tik ļoti labas, kā konkrētajai sezonai paredzētās. Tās ir atbilstošas tām valstīm, kur ziemas mēnešos temperatūra nebūs tik ļoti zema.
Kā vēl kāds būtisks faktors ir riepu protektora raksts. Riepas ar rakstu bez virziena ir budžeta variants, līdz ar to tās jau ir diezgan populāras, kaut gan viņas nespēj nodrošināt labu drošības pakāpi. Braukšanai pa slapjiem ceļiem jau ir atbilstoši modeļi ar noteikta virziena zīmējumu, kurš ļauj novirzīt netīrumus no riepu apakšas. Labāku saķeri ar ceļu, īpaši sliktos laika apstākļos, sekmē auto riepas ar asimetrisku zīmējumu, kas tieši varētu pastiprināt auto manevrēšanas spēju. Ieteicams atminēties, kad nozīme būs cenai. Iegādājoties diezgan lētas riepas, būs taupīts tieši uz Jūsu pašu drošības. Tādēļ labāk būtu atlasīt kādu vidējās klases produktu. Ja arī nav skaidrs, kādas tieši riepas izvēlēties, vislabāk lūgt palīdzību konkrēti pie profesionāļiem, piemēram, jebkura laba riepu noliktava strādā ar profesionāļiem.

Kam vērst īpašu vērību, meklējot auto riepu pārdevēju?

Brīdī, kad tiek meklēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, vēl ir dažas lietas, kurām nepieciešams vērst savu īpašu vērību. Nav nozīmīgi, vai pat Jums nepieciešamas pavisam jaunas riepas vai arī lietotas, pirmais, jau ir jāņem vērā citu klientu rekomendācijas. Moderna riepu noliktava ir ar to mājas lapu, kā arī noteikti būs iespēja uziet atsauksmes vai sūdzības tieš‬i par speciālistu darbiem. Kā vēl kāda svarīga lieta būs pakalpojumu klāstu piedāvājums – nozīmīgi būtu, lai šī nemaz nav vienkārša riepu garāža, taču var tikt nodrošināta arī riepu montāža. Tas jau ir ērti un vēl laika ziņā ekonomiskāk. Kad ir piedāvātas pavisam jaunas riepas, vislabāk ir, kad pieejami vēl lietie diski. Piemēram, ja tāda riepu garāža ir arī autoserviss tajā pat laikā, būtu jābūt tāda veida pakalpojumam, kā riepu balansēšana. Servisam būtu jābūt tīram pie tam strādājošajam personālam atsaucīgam. Ja klientam ir interese par riepu ražotājiem, labā autoservisā vienmēr varēs sniegt visu informāciju par šiem. Nav īsti svarīgi vajadzīgas jaunas riepas, vai jau lietotas, profesionāli speciālisti uzreiz varēs dot padomus, lai Jūsu braukšana pa ceļu ir bez starpgadījumiem kā arī ērta.