DAŽĀDAS PARĀDU PIEDZIŅAS OPCIJAS LATVIJĀ

Parādu atgūšanai tiek izmantoti parādu piedziņas firmu pakalpojumi. Abām pusēm ir iespējams saņemt profesionālu juridisku konsultāciju par saistību nokārtošanu. Parādu atgūšana ir juridiski korekts process, un abām iesaistītajām pusēm ir iespējamas dažādas pieejas parāda atmaksai un saņemšanai. Vispopulārākie ir divu veidu parādu atgūšanas piedāvājumi – cesija, kad parāds tiek nopirkts, un inkaso, kas ir parāda ārpustiesas atgūšana. Parādniekam par parāda esamību te tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Parādniekam ir 21 diena laika, lai apstrīdētu lēmumu. Daudzi uzskata, ka parādu piedziņas uzņēmumi nav parādniekiem draudzīgi, taču tā nav, jo darbs ar klientiem notiek abos virzienos.

KĀ ATŠĶIRAS PARĀDU ATGŪŠANAS PROCESI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Tie, kuri izvairās no parādu atmaksas, tiek iekļauti melnajā sarakstā, kas pieejams ik vienam pārdevējam un pakalpojumu sniedzējam, kas dod iespēju izvērtēt vai klients būs godīgs vai nē.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja prognozes paredz ilgstošu parāda atgūšanas procesu, tad cesija ir populārākais darījuma veids starp parādu piedziņas kompāniju un kreditoru, vienkārši nopērkot parādu, neradot zaudējumus. Parāda atgūšana ir iespējama visu Baltijas valstu iedzīvotājiem. Informatīvo vēstuļu, telefona zvanu un citu parāda atgūšanas procesa sastāvdaļu uzraudzīšana ir parādu piedziņas uzņēmuma kompetencē. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.