KURĀ ONLINE IEPIRKŠANĀS VIETNĒ VAR IEGĀDĀTIES LĒCAS?

Tiem, kuriem ir problēmas ar redzi, nereti ir vairākas opcijas, kādus redzes korekcijas līdzekļus izmantot katru dienu. Līdzās parastajām brillēm un arī acu lāzeroperācijai, kas no redzes problēmām var atbrīvot uz visiem laikiem, tiesa gan ir salīdzinoši dārga, ir vēl kāda iespēja – kontaktlēcas. Iedala vairākus kontaktlēcu veidus un tipus, lai tās būtu piemērotas lielākajai daļai optometrisko īpatnību un cilvēki, pat ar salīdzinoši ļoti sliktu redzi, varētu izvēlēties kontaktlēcas, nevis nēsāt brilles.

Lēcas palīdz atvieglot raizes par mājās atstātām vai nozaudētām brillēm, jo kontaktlēcas ir parocīgs redzes problēmu korekcijas veids ikvienam, kam ir tāds vajadzīgs. Lēcas mūsdienās iespējams iegādāties arī online, bez liekas steigas, atrodot sev piemērotākās, tiesa gan, pirms tam ieteikums konsultēties ar optometristu, lai noskaidrotu kāda stipruma kontaktlēcas ir atbilstošas un arī vajadzīgas.

Ieskaties te – Air Optix HydraGlyde!

KĀ IEDALĀS KONTAKTLĒCAS?

Internetā ir pieejami daudz un dažādi optikas preču veikali, kas piedāvā iegādāties dažāda veida kontaktlēcas, kas piemērotas dažādām redzes problēmām. Kontaktlēcas var izvēlēties, balstoties uz vairākiem kritērijiem un populārākie no tiem ir cena, ražotājs un konkrēta redzs problēma, kurai ir nepieciešama korekcija ikdienā. Veikalos lēcas var atrast sakārtotas pēc vairākām pozīcijām, taču, visbiežāk tas būs valkāšanas un lietošanas ilgums un problēma, ko konkrētā lēca koriģētu. Lēcas tiek iedalītas vienas dienas lēcās, divu nedēļu lēcās, mēneša lēcās, trīs mēnešu un pusgada lēcās. Arī tie, kas sirgst ar astigmatismu un tie, kuriem ir nepieciešamas multifokālas lēcas, jo redze nav gana laba gan skatoties tuvumā, gan tālumā, var atrast un iegādāties sev piemērotas kontaktlēcas. Tiem, kuri vēlas papildināt savu imidžu, iespēja iegādāties krāsainās kontaktlēcas un arī lēcas, ar dažādiem zīmējumiem.

CIK MAKSĀ LĒCAS INTERNETĀ?

Saprotams, ka daudz nosaka arī optikas produktu cenas. Kontaktlēcu cenas var var būt atšķirīga dažādos salonos, tiesa gan cenu atšķirība nebūs ļoti ievērojama. 1 dienas kontaktlēcas apmēram maksā 30 eiro un komplektā ir 30 lēcas, kas nozīmē 15 kontaktlēcu pārus. Savukārt divu nedēļu kontaktlēcas izmaksā līdz 20 eur un iepakojumā ir vairākas lēcas, kuras lietojamas pa dienu, bet nav domātas lietošanai visu diennakti. Kontaktlēcas, kas paredzētas atsevišķām redzes problēmām, ir iespējams lietot gan nepārtraukti visu diennakti, gan tikai pa dienu. Toriskās lēcas lieto pēc speciāla režīma ar pārtraukumiem gan tikai pa dienu, gan arī naktīs. Ja nepieciešamas toriskās lēcas, joprojām iesakām pirms tam konsultēties ar savu ārstu vai optometristu, lai piemeklētu sev vispiemērotākās lēcas. Savukārt, tie, kuriem redzes korekcija ir akūti nepieciešama gan lai redzētu tuvumā, gan tālumā, lielisks risinājums būs multifokālās lēcas, ko var iegādāties par aptuveni 30 eur.