SEPTIĶA UN BIOLOĢISKĀS ATTĪRĪŠANAS IEKĀRTAS APKOPE.

Plānojot jauna mājokļa celtniecību vai jau esošā nama pārbūvi, notekūdeņu apsaimniekošanas sistēma ir viena no galvenajām, ar ko jāsāk. Mūsdienās visas galvenās komunikācijas tiek ieraktas zemē, tostarp arī kanalizācija un elektrība, tādēļ, saprotams, ka nepieciešamības gadījumā, remontdarbu veikšana varētu būt apgrūtinoša.

Bez kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas, nav iedomājams neviens mājoklis. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

Uzzināt vairāk – https://www.bio-kanalizacijas.lv/kanalizacija/!

KĀDA LOMA IR GRUNTSŪDEŅIEM UN PAŠVALDĪBAI KANALIZĀCIJAS IZBŪVĒ?
Visbiežāk klienti izvēlas septiķi vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu, jo centralizētais kanalizācijas mezgls ne vienmēr ir pieejams. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgtspējīgu risinājumu. Tehnisko ūdeni var izmantot dārza laistīšanā, mazgāšanā un citos saimnieciskos nolūkos, tiesa gan, to nedrīkst lietot pārtikā. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas tīrīšana ir nepieciešama dažas reizes gadā un tā darbojas, izmantojot elektrību. Savukārt septiķa uzstādīšana nozīmē trīs tvertņu un filtrācijas lauka izveidi un ierakšanu zemē. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

CIK BIEŽI UN KĀDĒĻ JĀTĪRA KANALIZĀCIJAS SISTĒMA?
Pašvaldības saistošie noteikumi nosaka to, kur un kāda veida kanalizācijas sistēmas ierīkošana ir atļauta. Pieslēgums pie pilsētas kanalizācijas, joprojām sanāk vienkāršākais, ja tuvākais vads ir 200 metru attālumā. Kā jau vienmēr, daudz nosaka izmaksas un iespējas – vai darbu veiksiet paši, nepieciešamo materiālu cena un tamlīdzīgi faktori. Ja šāda veida pieslēgums nav pieejams, tad visu pārējo nosaka gruntsūdeņi. Privātmāju, kuru apdzīvo viena ģimene vai nelielu vasarnīcu, var aprīkot ar septiķi, kas tiek iztīrīts lai nepiesārņotu dabu. Savukārt, bio kanalizācijas darbības rezultātā izmantoto ūdeni var lietot atkārtoti un tas tiek attīrīts ar baktēriju palīdzību, kas barojas no organiskajām vielām, turklāt, jo ekoloģiskāku sadzīves ķīmiju lietosiet ikdienā, jo tīrāks ūdens būs gala rezultātā.