Kā strādāt neizejot no mājas?

Internets ir vieta, kurā visbiežāk tiek meklētas darba iespējas, kā arī darba devēji labprāt aktuālākās vakances izvieto tieši online. Šādi ir iespējams atrast lieliskus darbiniekus un darba vietas ne tikai Latvijā, bet arī tuvākās vai tālākās ārzemēs. Ja agrāk darba sludinājumus par aktuālajām vakancēm publicēja tikai laikrakstos vai arī tiem pieeja bija darba biržas birojos, tad mūsdienās internets izdara lielu pakalpojumu visiem interesentiem, jo, publicējot sludinājumus sociālajos tīklos, ir iespējams aptvert daudz lielāku auditoriju.

Ieskaties – https://www.cvmarket.lv/darba-piedavajumi

VAI CV PARAUGI ATRODAMI TIEŠSAISTĒ?
Motivācijas vēstules un CV iesniegšana kopā ar savu darba pieteikumu, daudziem darba devējiem ir obligāta prasība. Lai darba devējam par sevi atstātu labu iespaidu, nepieciešams vēstuli un cv izveidot korekti un precīzi norādot nepieciešamo informāciju. Gan tiešsaistē, gan arī bezsaistē ir atrodami dažādi motivācijas vēstuļu un CV aizpildīšanas paraugi. Jebkurš no mums, tostarp darba devēji, priecājas saņemt korekti noformētus dokumentus, jo tas ne tikai liecina par kandidāta nopietnajiem nolūkiem, bet arī būtiski atvieglo izvēles procesu. Motivācijas vēstule lieliski spēj atspoguļot cilvēka piemērotību konkrētajai vakancei, pat, ja iegūtā izglītība vai kvalifikācija nav tiešā sasaistē ar vakances nozari. Viena lieta no kā vajadzētu izvairīties gan darba devējiem savos sludinājumos, gan darba ņēmējiem savos pieteikumos, ir liekvārdība un tukšu frāžu izmantošana.

VAI CV JĀSŪTA VISIEM DARBA DEVĒJIEM?
Brīvās vakances tiek meklētas visā Latvijā. Neatkarīgi no tā vai tiek meklēts darbs Talsos vai Daugavpilī, uz vienu vakanci būs daudz pieteikumu. Lai palielinātu iespēju tikt uzaicinātam uz darba interviju, iesakām dokumentus aizpildīt korekti. Tas rada pirmo iespaidu par sevi un attiecīgi darba devējam ir vieglāk izvēlēties potenciālo darba ņēmēju.