Kam rekomendē izmantot uztura bagātinātāju – kolagēnu?

Uztura bagātinātājs – kolagēns pēc raksturīpašībām ir viens no izplatītākājiem un arī neatkārtojamajiem proteīniem. Viennozīmīgi tas ir un būs sava veida “līme”, kas satur Jūsu organismu kopā, nostiprinot muskuļu grupas kā arī saistaudus. Neaizvietojama saišu, locītavu un kaulu sastāvdaļa, tā veicina kustīgumu, un samazina šo kustīgo daļu sabrukšanu. Kopā ar pašu elastīnu, kas atrodams saistaudos, pats kolagēns padara audus elastīgus. Viennozīmīgi tas veicina būtiskāko funkciju, pateicoties kurai šis olbaltums var tikt ietverts daudzās kosmētiskās procedūrās, priekš tam, lai uzturētu ādas jaunību, mitrumu tajā kā arī skaistumu. Līdz ar vecumu samazinās kolagēna daudzums organismā. Jo vairāk nobriedis paliek cilvēks, jo mazāks kolagēna kvantums var būt sintezēts organismā. Tādēļ dažādi uztura bagātinātāji, it īpaši kolagēna lietošana, kļūst tiešām par ikdienas daļu.

Ienāc- https://kolagens.lv/pages/kolagens-muskuliem

Kolagēna veidi

Kāda veida ir kolagēna veidi? Pastāv daudz kolagēna tipu, taču pieci šeit tiek uzskatīti par visizplatītākajiem. 5 visbiežāk sastopamie veidi iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Šie kolagēna veidi jau ir pilnīgi neaizstājama ķermeņa sastāvdaļa. Pirmā tipa kolagēns būtu visplašākais proteīns, kas atrodams mūsos. Tas palīdz veidot ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas, kā arī citus saistaudus. Ja mums vajadzīgs kolagēns ādai un matiem, tad pirmais tips ir labākā alternatīva. Kāda tieši veida uztura bagātinātājs – kolagēns ir uzskatīts par visvieglāk absorbējamo? Tad tas ir jūras produktu kolagēns. Gadījumā ja mums nepieciešams kolagēns locītavām un skrimšļiem, tad tas ir otrais tips, kas ir galvenais skrimšļu kolagēns. Tie uztura bagātinātāji, kas tad satur putnu kolagēnu, kā piemēram, putnu kaulu buljona kolagēna pulveris, ir svarīgākais 2. tipa kolagēna avots. III tips ir fibrilārs kolagēns un būtu galvenā mūsu ādas kā arī orgānu sastāvdaļa, kas jau tiek uziets tanīs pašās vietās, kur pirmais tips. 5. tipa kolagēns ir un būs svarīgs placentas šūnu veidošanai grūtniecēm. Svarīgākais būtu saprast, vai Jums nepieciešams kolagēns matiem vai muskuļiem, bet tad piemeklēt sev piemēroto tipu.

Dzeramais kolagēns – kā var sameklēt pārdevēju un izvēlēties labāko pulveri?

Kad tomēr ir vajadzīgs kolagēns, pirkt to iespējams ne vien aptiekā uz vietas, bet arī onlainā. Bet centieties uzzināt vairāk konkrēti par uzņēmumu, kā arī viņa imidžu, tā kā uztura bagātinātāji ir jālieto iekšķīgi. Saprotiet sev, kāds tad ir nepieciešams tips – kolagēns nagiem, matiem vai arī kolagēns kauliem, muskuļiem. Protams, pirms pirkt tomēr ir nepieciešams precizēt, kāda būtu kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kas jau ir gatavā formā. Šis variants būtu ļoti viegli sagremojams, pie tam ir atbilstošs arī tiem, kas cieš no gastrīta. To ir ērti uzņemt, un vēl tāda lieta nebūs pašam jātaisa – 1 pudele jau satur ikdienas devu 5 gramus. Plaši tiek izmantots kolagēna pulveris, kurš tad tomēr ir viegli uzņemams. Bet tajā pat brīdī, ja šis kolagēns pirkts tiek nevis pakas veidā, šajā gadījumā dzēriens ir jāsagatavo saviem spēkiem, kas tad ceļojumu ziņā nav īpaši ērti. Kolagēns kā kapsulas vai tapbletes jau ir visērtākais lietošanas variants, kuru var ņemt uz darbu, ceļojumā vai komandējumā. Nenoliedzami, kad būs meklēts kolagēns, atsauksmes ir tas, ko tad ir jāapskata vispirms, tā Jūs atradīsiet vispiemērotāko risinājumu priekš sevis.