Kā ir iespējams aizsargāt nekustamo īpašumu no iebrucējiem?

Ikgadu valstī tiek veiktas desmitiem tūkstošu zādzību. Pēc statistikas redzams, kad noziedznieki vairums gadījumu nokļūst mājā, izsitot slēdzeni vai pat piemeklējot piemērotu atslēgu, kā vēl kāds izplatīts veids parasti ir iebrukšana caur logiem, ventilācijas atverēm un balkoniem, retāk tie liek klāt diezgan rupjas durvju izlaušanas metodes. Iebrucēju profesionalitāte un vēl asais prāts ar katru jaunu dienu pieaug, un iebrukšanas daudzums sestdienās un svētdienās palielinās. Tālab savam sirdsmieram, vajadzētu parūpēties jau par mājokļa drošību un izpētīt, kādi drošības risinājumi tirgū ir pieejami.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/korporativajiem-klientiem/tehniska-apsardze/

Kādu tad drošības risinājumu veidu vislabāk atlasīt?

Vēlaties labāk pasargāt māju? To var veicināt sekojoši drošības risinājumi – īpašuma aizsardzība ar īpaši sagatvotiem cilvēkiem un to sauc – fiziskā apsardze, vēl ir tehniskā apsardze, inženiertehniskās aizsardzības metodes un vēl kombinētie drošības pasākumi. Ar ko tie atšķiras viens no otra var redzēt zemāk.
Īpašumu apsargā specializētie dienesti un to cilvēki – šī aizsardzības metode arī tiek definēta kā fiziskā apsardze, un to jau var īstenot divējādi: izvēloties uzņēmumus, kas tieši kvalificējas objektu aizsardzībā, vai nolīgstot atsevišķu sargu. Uzņēmumi, kas piedāvā cilvēkiem fizisko apsardzi, pašu darbu īsteno kvalitatīvi kā arī efektīvi, pie tam šādu firmu speciālisti tomēr ir īpaši apmācīti un viņiem būs vajadzīgie aizsardzības līdzekļi (ieroči, formas tērpi un arī aprīkojums. Šāda veida drošības organizēšanas darbs ir saprotams, tomēr diezgan izmaksu ziņā dārgs. Lētāks veids būs sargs, ko arī var nolīgt, izmantojot apsardzes firmas.
Savukārt, tehniskā apsardze ir tāda sardze, kurā tiek izmantota signalizācijas uzstādīšana, kuras visi signāli nokļūst uz apsardzes “pulti”. Svarīgākie instrumenti, lai aizsargāt objektu, ir speciāli signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas ierīces ir uzstādītas pa aizsargājamās teritorijas perimetru, kas vajadzības gadījumā ziņo. Pie tam un šajā gadījumā eksistē divi varianti, kur viens ir līguma noslēģšana tieši ar uzņēmumu, kurā īpaši norīkots cilvēks seko līdzi informācijai par stāvokli Jūsu majoklī. Otrs izvēles variants būs, kad ziņa nonāk uz īpašnieka telefonu ar signālu par situāciju.
Dzīvokļa apsardze izmantojot inženiertehnikas līdzekļus – šeit tiek izmantoti dzelzs režģi, žalūzijas un triecienizturīgs pārklājums. Šis risinājums nenoliedzami būs lētāks un salīdzinoši drošs, kaut gan uguns nelaimes situācijā varētu būt radies slazds pašam sev, bet protams, tas ne vienmēr arī aiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir kombinētie drošības risinājumi, kur var būt izmantoti divi vai jau vairāki drošības risinājumu varianti. Šajā gadījumā var būt tiešām pārliecinātiem par dzīvokļa aizsardzību.

Kur labāk sameklēt labāko fizisko apsardzi?

Tiei pats svarīgākais, meklējot apsardzes uzņēmumu, ir tas vai ir licence, un pārbaudiet juridiskās personas dokumentus. Noskaidrojiet, pie kādiem apstākļiem uzņēmums izmaksā kompensāciju klientiem, kā arī uzziniet, cik daudz. Pārbaudiet, vai šādas saistības ir atrunātas klienta līgumā. Apskatieties, kādas atsauksmes ir par firmu. Skatot uzņēmuma klientu atsauksmes, Jūs uzzināsiet ne vienīgi par trūkumiem uzņēmuma darbā, bet, protams, arī par to, kā vadība reaģē uz sūdzībām. Apskatiet, kādus tieši pakalpojumus uzņēmums sniedz. Jo to izvēle ir lielāka, jo lielākas opcijas izstrādāt integrētu mājas drošības sistēmu, kas reaģēs ne tikai uz laupīšanu, bet arī, piemēram, uz ugunsgrēku vai plūdiem. Un visbeidzot – Jūs varat uzticēties sākotnējam iespaidam, jo, ja speciālistu veidols, viņu aprīkojums vai transportlīdzekļu stāvoklis neievieš pārliecību, turpiniet meklēšanu.