Kā gudri atrast ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim?

Daži īpašnieki, kad tiek meklētas ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, to izvēli uztver nenopietni, par ko parasti agri vai vēlu jāmaksā. Nekvalitatīva siltuma izolācija, nevienmērīgs ārējais izskats, iespēja, ka dzīvokli var uzlauzt, ir tas ar ko tie vēlāk saskaras. Ko tad pasākt cilvēkiem, kuri grib, tomēr, lai ārdurvis dzīvoklim ilgstošu laiku priecētu savus saimniekus ar modernu izskatu un izturību? Pirmkārt, Jums vajadzētu izpētīt ieejas durvju variantus, un tad var droši pētīt dažādu ražotāju produkciju.

Lasīt vairāk – https://m-lux.lv/jelgava/

Ārdurvis – kādi veidi vispār ir?

Ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim tiks iedalītas atbilstoši vairākiem būtiskiem parametriem. Pirmkārt, vajadzētu pievērst īpašu vērību materiālam, no kā ārdurvis tiks taisītas. Starp jau izplatītākajiem veidiem var uzskaitīt dažādas koka, PVC, dzelzs jeb metāla durvis. Turklāt pārdošanā varētu sameklēt savādāka tipa ārdurvju konstrukcijas. Protams, tie nemaz nav tik pieprasīti iedzīvotāju vidū, it īpaši stikla ārdurvis.
Koka ārdurvis dzīvoklim ir ļoti populāras, tā kā viņas ir ļoti izturīgas un piedod īpašu skatu mājai vai dzīvoklim. Bet tādu durvju popularitāte tad ir nedaudz samazinājusies, tas jau ir saistīts ar tādu lietu, ka tieši pārdošanā parādījās metāla ārdurvis mājai, kas tad veicina lielāku drošības sajūtu.
Mūsdienīgas PVC ārdurvis dzīvoklim un mājai jau ir ne mazāk pieprasītas. To ražošanai var tikt izmantoti PVC profili un plastmasas loksnes. Starp loksnēm jau ir uzstādīta izolācija, kas palielina izstrādājumu siltumizolācijas iespējas.
Kaut gan vispopulārākais tips ir dzelzs durvis mājai un dzīvoklim. Šis ir saistīts ar faktu, ka tiem ir augstas izturības īpašības. Ražojot metāla durvis, ir izmantota standarta dzelzs loksne, kur biezums var sasniegt divi mm. Jo biezāks materiāls, jo augstāka ir konstrukcijas izturība.
Bez šaubām, lai ārdurvis ir gan mājas drošība, gan skaistumam, labāk būs piemeklēt modernu dizainu. Tie būs izgatavoti no atšķirīgiem materiāliem, un tiem jau ir īpašas stila iezīmes. Durvis varētu būt atšķirīgas cita no citas arī pēc tā, kādas jau ir metāla durvju slēdzenes vai citām durvīm.

Kādas tad ārdurvis dzīvoklim labāk būtu likt?

Modernais būvmateriālu un būvniecības pakalpojumu tirgus ir noteikti pārsātināts tieši ar piedāvājumu, kādas tieši var būt ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām. Tajā pat laikā iespējams pamanīt visplašāko cenu diapazonu, dažāda veida materiālus, diezgan dažnedažādas durvju slēdzenes kā arī stili. Nolemt, kādas tad durvis dzīvoklim jau ir labākās, nav vienkārši. Visbeidzot, iegādājoties, jāievēro:

  • drošība;
  • trokšņu absorbācijas vai siltuma izolācijas īpašības;
  • ārējais dizains;
  • izturība pret ietekmi;
  • atbilstošu cenu.

Ārdurvīm jābūt viegli izmantojamām, vienkārši aizveramām un atveramām, un vēl jānovērš iepriekš negaidīta durvju atvēršana, kad durvju slēdzene būs atvērta. No konstrukcijas elementiem īpaša uzmanība jāpievērš durvju vērtnēm, konstrukcijām, eņģēm un iebūvētās actiņas ierīcēm, un arī būtiskas būs slēdzenes metāla durvīm vai pavisam cita tipa durvīm.