Kāpēc cilvēki izvēlas lietot kolagēnu?

Ja Jūs esiet veselīgas ēšanas noteikumu fans, šajā gadījumā droši vien esiet pamanījuši, cik tad dažādi uztura bagātinātāji kļūst populāri, it īpaši kolagēns. Kas tad īsti būtu uztura bagātinātājs – kolagēns? Viennozīmīgi tas ir izplatītākais olbaltums mūsu ķermenī, kas veicina ādas, skrimšļu, locītavu, nagu un vēl audu tvirtumu un elastību.Viennozīmīgi tas ir saistaudu būtība un veido vienu trešdaļu visu ķermeņa olbaltumvielu, kā arī apmēram 80% no ādas. Vairāku faktoru rezultātā, piemēram, pienākošais vecums un liela fiziska aktivitāte var arī šīdināt kolagēnu. Kā arī dabikā kolagēna trūkums, kurš ir zarnu sastāvdaļa, varētu veicināt pārtikas pārstrādāšanas problēmas organismā. Līdz ar to parasti visus pievilina kolagēna pulveris vai, piemēram, dzeramais kolagēns, mēģinot tādējādi saglabāt savu veselību.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/

Kolagēns kauliem vai varbūt ādai, kādā veidā atšķirt veidus?

Visizplatītākie kolagēna varianti cilvēka organismā, saskaņā ar zinatnieku redzējumu, būs I, II, III, IV, V un X. I tips būs sastopams 90% audos. Tieši tas sastopams ādā un tiek nosaukts konkrēti par galveno kaulu organiskā sastāva sastāvdaļu. 1. veida dabiskais kolagēns ļauj veidot cīpslas, muskuļu un skeleta sistēmas saites kā arī iekšējos orgānus. Otrais tips ir šķiedraudu kolagēns. Uziets skrimšļa audos, locītavās, acu apvalkā. III tips ir muskuļu kā arī asinsvados. Ceturta tipa kolagēns veido šūnu pamatmembrānas, kas balsta audu šūnu struktūru, piektais tips ir uz matu šūnu kā arī placentas virsmas, taču desmitais tips veicina kaulu veidošanos, augšanu, locītavu attīstību un pārveidošanu. Dažādi uztura bagātinātāji visbiežāk satur dzīvnieku un jūras produktu kolagēnu. Liellopu kolagens parasti atrodams II un II tipā. Viennozīmīgi šis ir un būs piesātināts ar glicīnu un prolīnu, turklāt dotais kolagēns kauliem jau ir labākais risinājums. Zivju kolagēns (1., 2., 3. tips) vienkārši absorbējas un vēl veicina gremošanu. Tas ir efektīvākais olbaltums, kas veicina atbalstu iekšējiem orgāniem, asinsvadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem un ādai. Līdz ar to, ja tiek meklēts kolagēns nagiem, matiem un kolagēns muskuļiem, šajā gadījumā tas ir tieši no jūras veltēm.

Pats kolagēns, kur to pirkt?

Mūsdienu dzīvē jebko var iegādāties onlainā, arī dažādi uztura bagātinātāji ir lielā variācijā. Kādā veidā var uziet to īsto un cik tad daudz pielietot, kad pasūtat interneta veikalā. Nav svarīgi, vai Jums vajadzīgs kolagēns ādai, nagiem vai kolagēns locītavām, nozīmīgi jau ir izprast, kāds tieši būtu vēlamais rezultāts. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana ir pietiekama ar 5 g, bet, piemēram, vecuma pazīmju novēršanai vai, piemēram, kad ir bojātas locītavas, droši var lietot 10 gramus ikdienu. Organisma katras dienas nepieciešamība būs II tipa kolagēns 40 mg. Vidējs kurss iet 3 mēnešus. Pat, ja vajadzīgs kolagēns kauliem, svarīga būtu molekulmasa kompanentiem. Pievērsiet uzmanību uz vitamīniem sastāvā. Kolagēna uzsūkšanās nemaz nav realizējama bez mikroelementiem un vitamīniem, tādēļ tad ir vajadzīgs, lai tie uztura bagātinātāji iekļautu sevī visas vajadzīgās minērālvielas, it īpaši C-vit. Tad, kad vajadzīgs kolagēns, pirkt to var gan interneta vietnē, tā arī aptiekā uz vietas. Taču bez šaubām internetā tomēr ir vieglāk, tajā pat brīdī uzmanīgi centieties uzzināt vairāk par firmu un pat, ja vajadzīgs vienīgi uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nedrīkst neievērot un detalizēti viņas jāapskatās.