Jumta siltināšana mūsdienās

Viennozīmīgi jumta konstrukcija jau ir viens no būtiskākajiem momentiem mājas būvniecības procesā. Kad tiek uzstādīts jumts un jumta segums, būtu būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās mājas jumta uzstādīšana, turklāt kuras pārkāpšana var radīt nepatikšanas, piem., siltuma zudumu, noplūdi vai arī var tikt sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai jumts tiek galā ar savām aizsardzības darbībām, tam ir jābūt pareizi uzbūvētam, kā arī celtniecības laikā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Ir varbūtība izmēģināt koka kopne gan kā dizaina elementu, gan arī kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Kad tiek uzsākts mājas projekts, pirmā lieta ir dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Jumta konstrukcijas veidi pastāv ļoti dažādi, kur visbiežāk izmanto vienas slīpnes un daudzslīpnes jumtus, kaut gan citur populāri jau ir plakanie jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Bieži tiek pielietotas kopnes, mēģinot padarīt mitekļa interjeru interesantāku. Jumta uzstādīšana var būt no ļoti dažādiem materiāliem, piem., dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet priekš plakanajiem jumtiem labākais jumta segums varētu būt modificētā bitumena jumts, kurš ir ātri uzklājams un tam ir salīdzinoši zema cena. Taču pirms tiek piemeklēts jumta segums, apspriediet šo ar savu projektētāju.

Kas tieši labāks koka kopnes vai arī jumta spāres

Jumta spāres un to jumta konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kas piešķir sistēmai izturību un stingrību: šķērstieņi, statņi, pašas spāres izvietotas pa slāņiem. Mūsdienu koka kopnes izceļas tieši ar to, ka viņu pamati neizjūt šīs slodzes. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un arī kā atbalsta rīks. Turklāt, pielietojot spiedes, dioganāles un arī stiepšanu, spēks tiek vienmērīgi sadalīti visā kopnes trīsstūrī. Protams, te ir skaidri jūtams, ka tieši jumta kopnes tiešām ir izturīgākas nekā jumta spāres to klasiskajā versijā, turklāt arī lētākas. Taču tagad var tikt izvēlēta apvienota konstrukcija jumtam, tādējādi iegūstot priekšrocības gan no kopnēm gan no spārēm.