Kuri ir labākie bērnudārzi mazuļiem?

Privātā bērnudārza gaitu uzsākšana var būt liels notikums ne vien paša bērna, bet arī vecāku dzīvēs, jo mainās jau pierastās ikdienas gaitas un arī iesākas kas jauns. Latvijā bērnus pierakstīt dārziņu rindā uzreizi pēc dzimšanas nav obligāta prasība, taču, ņemot vērā milzīgās bērnu dārzu rindās visā valstī, ne vien Rīgā, vecākiem citas izejas nemaz nav. Tieši šī iemesla dēļ, par pirmsskolas mācību iestādi var būt jāsāk interesēties pirms bērna dzimšanas. Bērnu uzņemšanas rindā var savlaicīgi pieteikt gan valsts, gan arī privātajos pirmsskolas izglītības iestādēs, taču, to nav iespēams veikt pirms bērna ierašanās šajā pasaulē, jo dokumentu nokārtošanai nepieciešams bērna personas kods. Zināma prakse vecāku vidū ir bērnu pieteikt gan privātā, gan valsts pii, jo rinda valsts bērnudārzā, visticamāk, pienāks vien pēc trīs gadiem, taču bērna kopšanas atvaļinājums beidzas pēc gada vai pusotra.

DĀRZIŅI AR NODARBĪBĀM BASEINĀ.

Daudzi vecāki mācību iestādi, arī dārziņu, saviem bērniem mēdz izraudzīties pēc vairākiem kritērijiem. Bieži noteicošu lomu izvēles izdarīšanā spēlē tas, kāda veida papildus nodarbības un brīvā laika pavadīšanas iespējas tiek piedāvātas. Vispopulārākās var būt matemātikas un kādas svēsvalodas papildus apmācības, bet pēdējos gados kļūst populārs arī baseins vai peldētprasmes apmācība jau no pavisam maza vecuma. Ja zīdaiņu peldināšana un arī peldēšanas nodarbības bērniem var būt iestādes sarakstā, tad katrā ziņā var apgalvot, ka daudzi vecāki izvēlēsies tieši šo dārziņu.

KĀ BĒRNUS PIESAKA RINDĀ PRIVĀTĀ DĀRZIŅĀ?

Daudziem jaunajiem vecākiem rodas jautājums par to, kā bērnu var pierakstīt rindā pirmsskolas mācību iestādē. Tehnoloģijām attīstītais divdesmit pirmais gadsimts bieži sniedz daudz priekšrocības, attiecīgi tas nozīmē, ka bērnu rindā var pieteikt arī internetā. Privātās PII uzņemšana rindā, parasti, ir jāsaskaņo ar iestādes vadītāju, kas vienmēr laipni visu pastāstīs un arī izskaidros, lai vecāki varētu vieglāk pieņemt lēmumu. Nereti, privātajos pii bērni savas gaitas var sākt jau pēc viena gada vai pusotra. Ļoti retos gadījumos rinda tik īsā laika posmā pienāk pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Valsts un arī pašvaldības nereti nodrošina līdzfinansējumu vecākiem, kuru bērni apmeklē privāto bērnudārzu, jo valsts dārziņa rinda vēl nav pienākusi un arī mācību maksu nākas segt no savas kabatas.