Kāda tad tipa grīdas ir Jūsu mājoklī?

Jebkuras mājas, dzīvokļa un biroja telpas interjera pamatu pamatā jau ir modernas grīdas. Uz šodienu eksistē tik ļoti dažādi grīdas segumi, ko iespējams izvēlēties konkrēti Jūsu mājas dizainam. Viens priekšroku dod ierastajiem un salīdzinoši lētajiem materiāliem, piemēram, linolejs, lamināts, kovrolīns vai arī flīzes. Savukārt, vēl citiem vairāk patīk tādi grīdas segumi, kuri tad ir jaunāki un dārgāki, piem., marmoleum, ielietās grīdas vai arī parkets. Protams, kad jau tiek meklēts grīdas segums, būtu jāizprot, kurā tad vietā šis segums tiks uzklāts, jo konkrētiem izejmateriāliem ir dažādas īpašības. Piemēram, guļamistabas vai priekšnama grīdas segumi standartā būs piemeklēti dažādi, tā kā priekšnams jau ir vairāk izmantojams nekā, piemēram, guļamistaba.

Kādas tieši grīdas iederēsies mājā – parketa vai lamināta?

Grīdas segumi šodien ir lielā dažādībā, bet visbiežāk izvēle tiešām ir starp fližu grīdu, parketa dēli un laminata grīdlīstēm. Saistībā ar flīzem viss ir saprotams, bet kā saprast, kas tad jau ir labākais variants – parkets, lamināts vai pilnveidots parkets? Jo sākumā liekas, ka šie abi materiāli jau ir tik līdzīgi. Savukārt lamināts var izcelties ar daudzām priekšrocībām, kā piemēram, lamināta cena un lamināta ieklāšana. Visiem ir saprotams, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī izjaukšana būs tik vienkārša, ka to var paveikt pašiem. Šī veida grīdas dēļi neizdeg saulē un to virsma jau ir nealerģiska, antistatistiska kā arī nekaitē veselībai. Šobrīd pieejamais lamināts var izcelties ar dabai draudzīgiem materiāliem, bet to izgatavojot ir taupīti gabas resursi. Taču kā lielākais lamināta grīdlīstes mīnuss ir tas, ka to nav iespēja atjaunot. Jebkuram no mums ir skaidrs, ka pats lamināts izberžas laikam ejot, kā rezultātā tas ir jāmaina. Izturīgākais lamināts ir trīsdesmit trešās klases, tas kalpo pat līdz 20 gadiem, taču šodien biežāk tiek likts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Parkets jau izceļas ar sekojošām īpašībām – karstumizturība, skaņas izolācija, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi ir ražoti no īsta koka, kas padara šo materiālu dārgu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Taču eksistē arī pieejamāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Izvēloties šo materiālu, ir jāpievērš vērība tādam apstāklim, vai tiešām parkets un tā forma ir nevainojama. Priekš tam, lai pārliecinātos par grīdlīstes ģeometriju, tā būs jāsaliek kopā. Šeit nedrīkst būt spraugas. Bieži vien, ja ir meklēts parkets, pircējs izmanto mitruma mērītāju, kur parketa mitruma koeficientam jābūt 9% robežās.

Un protams, ka, kad tiek izvēlēts vislabākais parketa centrs, vispirms apskatiet atsauksmes un tikai tad komunicējiet ar pārdevējiem. Diezgan bieži tur tiek pārdots arī lamināts, vērsiet īpašu uzmanību, ka visbiežāk lamināts akcija uz kuru ir, visbiežāk ir 32 klases. Izziniet visu par likšanas tehnoloģiju, parketu labāk, lai ieklāj speciālists.