Kāds jumta segums uz šodienu tad ir labākais?

Vairāku pilsētnieku liels sapnis ir kāds zemes gabals pie ūdens, uz kura varētu uzsākt mājokļa būvniecību. Projektējot ēku, svarīga ir mājas paša jumta konstrukcija. No tā vai būs pareizi piemeklēta forma, veikti korekti aprēķini, izstrādāta un ievērota atbilstoša darba tehnoloģija, vienmēr būs atkarīgs nākotnes mājās komforts. Ņemot vērā to, ka jumta konstrukcijas veidi ir tiešām dažnedažādi, ir ta jāpiemēklē labākais variants Jūsu gadījumā, lai būtu izvelēts arī labs jumta segums. Un protams, neņemot vērā to, vai pat tā ir māja vai vien dārza māja, vienmēr jāatceras, ka tieši jumta un bēniņu siltināšana būs nozīmīga celtniecības daļa. Un piemēram, kā stila elements var tikt izmantotas kopnes, kas bija stilīgs risinājums.

Neparasta jumta uzstādīšana – kādi tieši eksistē varianti?

Mājas jumta segums varētu būt bitumena lokšņu, metāla, dakstiņu, jumts no uzkausētā bitumena, ko izmanto, ja būvē plakano jumtu, un ir nezazbezta šīfera jumts. Kāds tieši jumta segums būtu vislabākais vai kāda tad jumta uzstādīšana būs piemērota Jums, būs atkarīgs no tā, kāda var būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie ir un būs divu slīpumu un viena slīpuma jumti, kur uzstādīšana notiek, pielietojot dakstiņu vai šīferi. Metāla jumtu pārklājums tad ir labākais izvēles variants dārza mājām. Sarežģītie tipi jumta konstrukcijām var tikt piemēroti individuālam prasībām, veidojot ļoti neparastus māju stilus, šeit atbilstošākais jumta segums var būt bitumena loksnes, kas arī jau ir izdevīgākais variants.

Kopnes pie Jums mājās

Ēkas būvniecībā ļoti bieži tiek izmantotas koka kopnes vai jumta spāres. Kāds tieši variants būtu labākais? Spāru sistēma vai jumta spāres no vienas puses atbalstās uz mauerlatu, taču otrpus uz siju. Priekš tam, lai jumta spāres varētu izturēt vajadzīgo slodzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, tās tiek atbalstītas tieši uz statīviem. Jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko parasti pielieto slīpo jumtu veidošanā. Tās galvenā būtība būs sadalīt slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Koka kopnes standartā tiek izgatavotas no augstas klases koksnes, dēļiem vai arī apaļkoka. Jumta kopnes būs izdevīgāks un vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tādēļ būvniecībā tām dod priekšroku.