PLĪTIS, KRĀSNIS UN KAMĪNI MĀJAI UN PIRTĪM

Tuvojoties gada aukstajiem mēnešiem, viennozīmīgi kļūst aktuāls jautājums par telpu apsildi un apkuri. Tiem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu mājās, šāda problēma nav- namu apsaimniekotājs pieslēdz apkuri, sākoties drēgnam laikam, un pavasarī to atkal atslēdz. Bet, kādas alternatīvas eksistē parastajām mūra krāsnīm un pilsētas apkures sistēmai privātmāju iedzīvotājiem? Jebkurā būvētā namā, pat tad, ja sākotnēji tam nav paredzēta apkure ar krāsni vai kamīnu, mājokļa pašā vidū, visbiežāk, tiek ieprojektēts dūmvads, pat tad, ja tam it kā nav reāla lietojuma. Tas novietots mājokļa vidū, lai apsildes iekārtas būtu parocīgi pievienojamas no jebkuras telpas mājā.

Dažādas kamīna krāsnis un to piedāvājums – https://www.tulikivi.lv/katalogs/kamini-krasnis

KUR UN KO PIRKT LAI APSILDĪTU MĀJOKLI?

Mūsdienās būtu iespējams izzināt dažādus risinājumus kā apsildīt savu mājokli. Pēdējā laikā populāri ir telpas apsildīt ar elektrību, taču tas ir arī salīdzinoši dārgs prieks, tādējādi, ekonomiski izdevīga alternatīva būtu krāsniņas, kamīni, granulu katli un tamlīdzīgi apkures veidi. Istabā sprakšķošs kamīns vai arī krāsniņa vienmēr asociējas ar siltumu un patīkamām emocijām. Nevajag bīties par to, ka krāsns vizuālais izskats varētu kaitēt telpas interjeram. Tās labi pilda savu lomu un nav uzkrītošas. Kā piemēram, stūra kamīnkrāsns būtu ekselenta izvēle lielām telpām, piem. viesistabām vai studijas tipa virtuves – viesistabas apvienojumam. Skaistās malkas liesmas būtu redzamas no jebkuras vietas telpā, pateicoties lielajam kamīna durtiņu stiklam. Ir iespēja iegādāt arī kamīnkrāsni, kurā ir iebūvēta cepeškrāsns. Šāds risinājums bez šaubām liksies viegli izmantojam visiem, kuriem patīk rosīties virtuvē. Protams, nevajag aizmirst arī par citām telpām vai blakus telpām. Piem., ja esat pirts saimnieks, eksistē dažādi risinājumi lai apsildītu arī šīs telpas. Ir iespējams izvēlēties starp divu veidu pirts krāsnīm. Tādām, kas piesilda tikai saunas telpu, vai arī izvēlēties tādu krāsniņu, kas piesilda ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kas nereti tiek izmantota dažādu draugu kompāniju pulcēšanās reizēs. Arī pirts krāsnis, tā pat kā kamīni un arī malkas krāsniņas, tiek veidotas pēc askētiska un arī gaumīga skandināvu vizuālā noformējuma.

Kā redzams, izvēles veidu telpu apkurināšanai netrūkst. To, vai telpu apkurei vajadzīgs kamīns, vai arī pietiks vien ar krāsni, varat izlemt paši, vai konsultēties ar zinātājiem, taču, viens ir skaidrs – sprakšķoša malka istabā, vienmēr asociējas ar siltumu un mājīgumu.