Kopnes vai cita veida jumta konstrukcijas veidi

Kad celtniecības posms nonāk tieši pie tik būtiska posma, piemēram, kā jumts mājai, ir jāveltī pastiprināta verība tāda veida jautājumam kā pats jumts. Mūsdienas jumts veic ne tikai aizsardzības funkciju mājoklim, bet tajā pat brīdī pat būs tās dizaina sastāvdaļa. Šobrīd pastāv tik ļoti daudzi dažādi jumta konstrukcijas veidi, kad raibs paliek gar acīm. Savukārt, koka kopnes droši var izmantot ne vien, kā ārpuses jumta konstrukcijas elementus, bet varētu būt izvēlēts kā interesants dizaina variants.

Vairāk lasi- https://freimans.com/lv/projektesana/

Kurš var būt Jūsu majas jumts?

Jumts, kuru parasti mēs visi redzam apkārt jau ir jumts ar diviem slīpumiem, šis variants izceļas tieši ar praktisku izmantošanu, vienkāršu uzstādīšanu un šim tipam piemērots jebkurš jumta segums. Pieprasīts tagad ir arī mansarda tipa jumts, kur jau ir četras plaknes uz katru pusi mājai divas. Minētais variants ir tik ļoti populārs, jo tiks iegūta vēl viena papildus telpa. Saimniecības būvēm visbiežāk izmantota jumta konstrukcija ir vienslīpes, bet šo tipu neizmanto lielāka tipa ēkām. Interesanta un ļoti sarežģīta konstrukcija ir jumts ar četrām slīpnēm. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Mājas jumts dažreiz pieļauj vairāku veidu savienošanu, padarot ēku interesantu un vēl neaizmirstamu.

Kāds var būt jumta segums un materiāli?

Domājot par kāda varētu būt jumta konstrukcija, paveras ļoti dažāds jumta segumu variantu piedāvājums un daudzveidība. Jumta spāres, sijas un pieņemsim kopnes, kāda tad var būt īstā izvēle? Pašas sijas izmanto jumta spāres balstam, taču tāda varianta uzstādīšana pieprasa tiesam daudz laika. Bet jumta kopnes ir iepriekš ražota konstrukcija. Kopnes atbalsts ir ārējās sienas vai iekšpuses nesošās sienas. Atšķirībā no jumta spāres, koka kopnes tiek ievestas tieši uz objektu jau gatavas, līdz ar to tiks saglabāts laiks, ko tad paņem juma uzstādīšana. Un tad jau iespējams vērsties klāt pie tāda veida darbības, kā jumta siltināšana un pabeigt šo svarīgo celtniecības posmu.