Koku transports un mežizstrādes industrija

Gadījumā ja Jums pieder mežs, kurā ir nozīmīgi koklaukumi, tad tas tad ir jāapstrādā pašiem vai arī jadodās konkrēti pie profesionāļa, tādēļ, ka, savādāk NIN uz Jums piederošo īpašumu būs ievērojami lielāks, jo tas paliek neapstrādāts. Ir arī tie uzticami uzņēmumi, kuri iepērk kokus vai pērk cirsmas vai mežu, bet būs pat tādi, kuri pārstrādā tādu produktu, kas ir apaļkoks, esot uz vietas un pēc tam sniedz tādus pakalpojumus, kā baļķvedēja pakalpojumi.

Gala rezultātā Jūs saņemat naudu, kad pienak brīdis, ka Jums piederošais apaļkoks tiek līdz galamērķim, un arī tiek saņemti nodokļu atvieglojumi. Un jau ir nepieciešams kā sadarboties ar uzticamu uzņēmumu, gan arī pašam izprast so sortimentu tehnoloģiju, kas ir tas, kas mežiztrādes industrijā ir numur viens.

Kas tieši ir bērza finierkluči un taras kluči un kādam tieši mērķim tie tiek pārstrādāti?

Apaļkoks vai stumbru sortimentu cenas var būt ļoti dažādas, tieši šī apstākļa ietekmē pats svarīgākais būtu saņemt no koka stumbra labāko sortimentu. Dārgākā sortimenta daļa tomēr ir stumbra 1.baļķis vai arī finiera klucis. Un sortimentu vertības gradācija vēl būs atkarīga arī no koku šķirnes. Dārgākie tiešām ir bērza finierkluči, kas ir A klases vai arī ekskluzīvie kluči, diemžēl šajā gadījumā parasti ir augstas vajadzības izgatavošanai, kā arī pats pieprasījums bieži vien jau ir atkarīgs no sezonas un reģiona. Tāpēc visvairāk izmanto B klases klučus, kur izmaksas jau ir mazākas par elites sortimentu, taču lielāka nekā citiem sortimentiem. Paši bērza finierkluči būs pielietoti kā zāgēšanas materiāli vai mēbeļu ražošanai. Gadījumā ja sortiments būs pārāk plāns vai finierklucim neatbilstošs pēc kvalitātes, tad tie tiek realizēti piemēram, kā sīkbaļķi vai taras kluči. Par tarasklučiem var būt pat resnas koku sugas, kur koksni nevar pielietot savādāk. Taras kluči būs lietoti zāģēšanas materiālu taisīšanā. Un, tada lieta, kā papīrmalka, ir sortimenti, kuru kvalitātei pievērš mazāk uzmanības. Pati papīrmalka standartā tiek izgatavota no egles vai bērza, apses vai pat priedes koksnes. Liela daļa malkas tiek pārstrādāta granulās un tiek lietota siltuma radīšanai.

Firmas, kuru profesionālā joma jau ir lielie koklaukumi

Tādēļ, ka pie mums mežizstrāde jau ir viena no svarīgākajām jomām, tad jau ilgu gadu garumā ir radīti daudzi firmas, kas sniedz palīdzības roku mežu un cirsmu īpašniekiem veikt cirtes savos mežos, un pēc tam apaļkoks tiek virzīts tālākā realizācijā. Ir arī tie, kas palīdz ar apstrādes darbiem, kā arī sniedz tādu lietu, kā koku transports, pie tam jau ir uzņēmumi, ko darba sfēra izplešas arī tajā, ka tie iepērk kokus, un tad jau toz izmanto priekš sevis. Pirms mēģināt atrast uzņēmumu, Jums jāsaprot, ko tad grib klients pats. Pārdot savu īpašumu, vai arī atrast speciālistu, kas izcirtīs mežu saudzīgi, un garantēs, kad Jums piederošais apaļkoks tiks palaists realizācijā un Jūs par to saņemat savu naudu. Tā izvēle būs tikai Jūsu ziņā, bet izvēloties sev profesionāli, vajadzētu arī piemeklēt ilglaicīgus šī tirgus segmenta spēlētājus, kuri ir jau sevi paradījuši tirgū.