LABĀKĀS SUŠI RECEPTES

Ja agrāk sushi tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās būs grūti sameklēt kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nebūtu iekļāvis savā ēdienkartē. Tā pat daudzi izvēlas suši pagatavot arī mājās, un, kādēļ gan ne, ja lieveikalu plauktos ir atrodams viss vajadzīgais un arī nav nepieciešams sekot speciālai receptei un sastāvdaļām varētu lietot sev tīkmas zivis kā arī piedevas.

Īsteni sushi piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim svešiem japāņu sushi veida nosaukumiem, bet, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs sushi restorāns ēdienkartē noteikti ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām.

Maldīgi domāt, ka sushi ir tikai mazs zivs gabals ietīts rīsos un arī jūraszāļu lapā, jo patiesībā, tas noteikti ir veselīgs kā arī garšīgs ēdiens ko mēdz pasniegt ar atšķirīgiem pildījumiem, pie tam, ēdams gan silts, gan auksts. Sushi ir ļoti viegli pagatavot arī pašam, līdz ar to ir dota vaļa fantāzijai un arī produktu sortiments, ko likt pildījumā, ir ļoti plaša un bez šaubām ir iespējas improvizēt. Gatavojot sushi mājās, iedvesmu var smelties no jau baudītiem ēdieniem vai meklēt suši receptes online. Vispopulārākie un vieglāk pagatavojamie sushi ir rolli ar lasi un arī gurķi vai kādu citu dārzeni. Sushi izskats var būt atšķirīgs, gan izmēra, gan vizuālā noformējuma ziņā, jo izplatīta recepte ir suši gatavot ar rīsiem ārpusē, kas dāsni rotāti ar sēkliņām un ikriem. Pēdējā laikā ļoti pieprasīti ir ceptie un karstie rolli. Tie parasti tiek cepti tempura mīklā vai arī pasniegti ar kausēta siera piedevu uz tiem. Suši ir lieliska maltīte arī tad, ja esat veģetāras vai arī vegānas ēdienkartes piekritējs. Šādos gadījumos suši var gatavot ar tofu un arī dārzeņiem.

KUR PIEGĀDĀ SUŠI UN CIK DAUDZ TAS MAKSĀ?
Dzīvojam tomēr steidzīgā laikmetā un arī ēdiena gatavošanai, nereti vien, laika nepietiek tik daudz kā vēlētos, tādēļ parocīgi izmantot ēdienu piegādes pakalpojumus un sushi pasūtīt uz mājām. Pēdējā laikā īpaši izplatīts ir kļuvis sushi ēstuves koncepts, kas darbojas vien uz piegādes pasūtījumu apkalpošanu. Šādā veidā noteikti ir daudz ātrāk iespējams apkalpot savus klientus un piedāvāt diezgan lielu ēdienu klāstu, ieskaitot ļoti iecienītos suši komplektus, jeb setus. Arī suši akcijas piedāvājumi ir ļoti pieprasīti un izplatīti. Parasti, šādā veidā noteikti ir opcija nobaudīt neskaitāmus maki un nigiri veidus, kas, katru pērkot atsevišķi, maksātu krietni dārgāk. Sushi piegāde Rīgā ir sadalīta zonās, un, jo lielāks pasūtījums, iespējams saņemt bezmaksas piegādes variantu!