KĀ UZIET DARBU TIEŠSAISTĒ?

Globālais tīmeklis ir vieta, kurā visbiežāk tiek meklētas vakances, kā arī darba devēji ļoti labprāt nepieciešamās vakances publicē tieši e-vidē. Gan vakances Latvijā bet arī ārzemēs joprojām ir ļoti pieprasītas un ļoti labprāt izmantotas. Speciālas sludinājumu izvietošanas interneta vietnes, sociālo tīklu starpniecība, nozares mājas lapas ir tikai maza daļa no visa, kā darba devējiem un darba meklētājiem iegūt sev saistošu informāciju.

KĀ PILDĪT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Daudziem darba devējiem ir obligāta prasība savam CV pievienot motivācijas vēstuli. Šī iemesla dēļ, ir vērts iepazīties ar precīzu un korektu abu dokumentu izveidošanu, lai darba devējam par sevi radītu labāko iespaidu. Ērtākais veids kā izvedot visus nepieciešamos dokumentus precīzi un korekti, ir izmantjot motivācijas vēstuļu un CV online veidošanas vedņus. Jebkuram darba devējam un arī darba ņēmējam ir svarīgi, lai visu dokumentu aizpildīšana ir notikusi korekti un darba ņēmējs un arī darba devējs tam pieiet ar atbildību. Motivācijas vēstuļu nepieciešamība ir nenovērtēta prasība, jo tā ir pirmā iespēja darba meklētājam sevi pasniegt darba devējam un, savukārt, darba devējam tā ir iespēja iepazīties ar kandidāta prasmēm. Maldīgs ir uzskats, ka CV un motivācijas vēstules neviens nelasa un to saturs netiek ņemts vērā, jo darba devējam ir svarīgi uzzināt par topošā padotā stiprajām pusēm, kas ir saistītas ar aktuālo vakanci.

 

VAKANCES PIE MUMS.

Līdz šim nav bijis iespējams izdalīt to, kurā no Latvijas reģioniem darbs tiek meklēts visvairāk. Neatkarīgi vai darbs ir vajadzīgs Daugavpilī vai vakances jelgavā, būs atrodami strādātgribētāji. Ar īpaši lielu darba piedāvājumu skaitu var lepoties lielās pilsētas. Izredzes iegūt pozitīvu priekšstatu par sevi palielināsies, ja visu nepieciešamo dokumentāciju, ko lūdz darba devējs, iesniegsiet korekti un gramatiski pareizi aizpildītu. Atceraties, ka darba devējams pareizi aizpildīti dokumenti rada pirmo iespaidu par kandidātu un svarīgi, lai tas būtu labs.

 

KUR MEKLĒT VAKANCES ĀRPUS VALSTS ROBEŽĀM?

Lai arī lielais emigrācijas vilnis ir aiz muguras, darbs ārzemēs daudziem joprojām ir aktuāls un nepieciešams. Tehnoloģiskās iespējas mūsdienās ļauj ātri un ērti uzzināt visu par darba devēju un vakanci, tādēļ šādu nelielu pētījumu iesakām veikt, pirms sūtāt pieteikuu darbam ārpus Latvijas. Šāda tipa darba piedāvājumus ir iespējams atrast gan vakanču portālos, gan sociālajos tīklos un cita veida sludinājumos.