LABSAJŪTAS UZLABOŠANAS LĪDZEKĻI SPORTISTIEM

Mūsu pašsajuta katru dienu būtiski ietekmē veselību un komforta līmeni, kas, savukārt, iet roku rokā ar to, ko dienas gaitā varam vai nevaram paveikt. Ja cilvēks jūtas fiziski slikti, tad arī emocionālā labsajūta, darba spējas un ikdienas gaitas tiek būtiski ietekmētas un traucētas. Šādos gadījumos nepieciešama neliela palīdzība mūsu ķermenim atslābt, atpūsties un atjaunot spēkus un enerģiju. Dažāda tipa rehabilitācijas procesi ir tie, kas allaž noder arī profilaktiskos brīžos un liek mūsu ķermenim un garam, burtiski, lidot. Kompresijas zeķes un to sniegtās priekšrocības obligāti novērtēs grūtnieces, cilvēki pēc vēnu operācijām un vienkāršākām procedūrām, tie, kuriem ir ikdienā liela slodze kājām. Topošās māmiņas bez šaubām novērtēs ne tikai kompresijas zeķes, bet arī grūtnieču jostas un speciālo apakšveļu, kas būs lieliski palīgi ne tikai grūtniecības, bet arī pēcdzemdību periodā. Savukārt, ja obligāta mazliet nopietnāka pieeja rehabilitācijai, tad dažāda tipa ortozes sniegs lielu atbalstu ikdienas gaitām.

Uzzini vairāk – https://dynasty.lv/collections/kompresijas-apgerbs/kompresijas-zekes

KOMPRESIJAS ZEĶES UN APĢĒRBI.

Dažāda veida kompresijas apģērbs pēdējos gados ir kļuvis ļoti populārs. Ar vien vairāk aktīvās atpūtas piekritēji, izvēlas zem sava brīvā, sportiskā apģērba, pavilkt apakšā kompresijas bikses, kreklu, zeķes. Šādā veidā ir iespēja mazināt noguruma un diskomforta radītās neērtības, jo kompresijas apģērbs uzlabo asinsriti slodzes gadījumos. Kompresijas zeķes un kompresijas apģērbu var uziet arī dažādās aptiekās, kopā ar cita veida kompresijas izstrādājumiem. Tautā visbiežāk tās tiek dēvētas par vēnu zeķēm, jo ir obligāta nepieciešamība pēc dažādu vēnu operāciju veikšanas rehabilitācijas periodā, pie tam, vēnu zeķu sniegtās priekšrocības katrā ziņā novērtēs gan tie, kuri ikdienā dara stāvošu darbu, gan tie, kuri regulāri dodas lidojumos.

 

KĀDĀ SITUĀCIJĀ NEPIECIEŠAMS IEGĀDĀT ORTOZES?

Pēc dažāda veida operācijām, traumām, vai arī iedzimtām problēmām, mēdz rasties vajadzība pēc ortozēm, kas palīdzētu atjaunot dažāda veida ķermeņa iespējas, vai kalpotu kā fiziska rakstura atbalsts neskaitāmu ikdienas darbu paveikšanai. Ortozes var iedalīt sporta un medicīniskajās. Kā jau pēc nosaukuma var saprast, sporta ortozes ir izplatītākas sportistu vidū, bet medicīniskās – rehabilitācijas periodā. Eksistē dažāda veida ortozes, kas katra pilda savu funkciju – ortozes celim, potītes ortozes, ortizes elkonim, ir arī ortozes roku pirkstu ufnkciju atjaunošanai, bandāžas un daudz kas cits. Lai iegādātos maksimāli piemērotas ortozes un bandāžas, ieteikums konsultēties ar funkcionālo speciālistu, jeb ergoterapeitu, par vislabāko risinājumu un piemērotāko ortozi konkrētajai problēmai.