KANVA – APDRUKAS VEIDS JŪSU FOTOGRĀFIJĀM!

Telpas interjēra iekārtošanā, nereti, ļoti liela loma ir sienu noformējumam. Ne vien atbilstošu apdares materiālu izvēlē, bet arī dekoratīvo elementu izmantošanai pēc apdares darbu beigām. Pēdējā laikā ļoti populāra ir kļuvusi dažāda tipa kanvu izvietošana mājokļos vai biroja telpās.

Kanva ir ērts un viegli pielāgojams dizaina elements – uz koka rāmja uzvilkts audekls, ko iespējams apdrukāt vai apgleznot. Uz kanvām bieži vien tiek drukātas dažādas tuvas fotogrāfijas vai interesanti zīmējumi un attēli. Attēlu uz kanvas ir iespējams sadalīt vairākās mazās kanvās, tādā veidā radot interesantu kolāžu no izvēlētā attēla. Pirms kolāžas pasūtīšanas, iesakām izmērīt to, cik lielu laukumu uz sienas tā aizņems, jo jāņem vērā fakts, ka kolāžas kanvas vajadzīgs vienu no otras izvietot ar trīs līdz piecu cm atstarpi.

KO DARĪT, LAI KANVA KALPOTU PĒC IESPĒJAS ILGĀK?
Kanva nav tikai apdrukāts auduma gabals uz rāmja. Katra kanva pēc apdrukas tiek apstrādāta ar sevišķu laku, kas padara to vieglāk kopjamu un arī aizsargā no UV staru iedarbības, kas varētu likt attēlam izbalēt. Tas nozīmē, ka kanvai nebūs jāatrodas telpas tumšākajā stūrī, lai neizbalētu pie tam, tās kopšana ir ļoti vienkārša – pietiks, ja notīrīsiet to ar mīkstu drāniņu. Lai kanva uz audekla izskatītos efektīvi un arī skaisti, vajadzīgs izvēlēties attēlus ar piemērotu izšķirtspēju. Ja attēla kvalitāte ir zema, tad apdruka būs graudaina vai arī izplūdusi, pikseļaina un visādi citādi nekvalitatīva. Apdrukai būs iespējams lietot fotogrāfijas, kas ir izmērā no 2-50 megabaitiem. Bieži vien apdrukai izvēlas attēlus, kas ir .jpg vai .png formātos. Taču, tas nebūt nenozīmē, ka kanvu nav iespējams izgatavot, ja attēlam ir cits formāts vai izmērs, pie tam, šādos gadījumos lūgums sazināties ar pakalpojuma sniedzēju, lai vienotos par iespējām. Kanvas izgatavošana aizņem laiku līdz divām daba dienām, atkarībā no pasūtījuma apjoma.

AR KĀDĀM IZMAKSĀM JĀRĒĶINĀS PASŪTOT KANVU?
Kanvas cenas veido dažādas pozīcijas. Viens no kritērijiem būs tas, vai nepieciešams izgatavot vienu kanvu vai kanvu kolāžu vienā vai arī dažādos izmēros. Arī kanvas izmērs ir svarīgs gala izmaksu aprēķināšanā. Pastāv opcija pirkt gan maza izmēra kanvas dažu desmitu centimetru izmērā, gan lielizmēra kanvas, kas būs teju divus metrus lielas. Elektroniski, veidojot pasūtījumu, būs iespējams iepazīt to, kā kanva izskatīsies un arī kādus efektus tai ir iespējams piemērot un piemeklēt.