Metālapstrādes uzņēmumi Latvijā.

Jau no seniem laikiem, meistariem, kas regulāri strādā ar koku, metālu un citiem amatniecības materāliem, ir bijusi īpaša loma un statuss ražotāju starpā. Ja ir iespēja pie kalēja vai arī kāda cita amatniecības pārstāvja veikt pasūtījumu, kas ir veidots vienā eksemplārā, prece un arī pakalpojums automātiski iegūst ekskluzīvu statusu.

Mūsdienās īpaši populāri kļūst dažāda stila metāla izstrādājumi, veidoti gan pēc speciāla pasūtījuma, gan arī veidoti rūpnieciskos nolūkos. Kalēju sniegto servisu klāsts ir ārkārtīgi plašs – interjēra priekšmeta, dizaina elementi, vārti un arī žogi, logu restes, metāla konstrukcijas un vēl daudz kas cits. Arī metāla sijas ir plaši populārs produkts.

Pēc pasūtījuma radītas metāla kāpnes un margas.
Paturpināsim par trepēm un margām. Daudzu cilvēku prātos mājo maldīgs uzskats, ka vairākas metāla kāpnes izskatās vienādi un tām nav vietas parastajās privātmājās, jo to izskats atgādinās ugunsdzēsības izejas trepes. Šodien ir pieejamas ne vien vairākas tehniskās iespējas metāla apstrādei, bet arī dizaina izstrādāšanai un arī pēcāk to realizēšanai dzīvē. Metāla kāpnes var būt skaisti izlocītas kā arī visādi citādas pielāgotas pasūtītāja vēlmēm. Trepju komplektācijā katrā ziņā ietilpst arī margas. Margas var kalpot kā lielisks dizaina elements, apvienojumā ar drošību. Margu kopējam dizainam nav ierobežojumu – viss, kā klients vēlas! Pasūtījums tiek izstrādāts, balstoties uz visiem drošības noteikumiem kā arī citiem rādītājiem.

Ieskaties- http://www.kaleji.lv/kaleja-pakalpojumi/metala-zogi-izgatavosana-uzstadisana/

Dzelzs žogu izgatavošana Latvijā.
Pie kalējiem bieži vien ir pasūtīti ari metāla žogi un vārti. Speciāli paūtīts metāla žogs, vārti vai abi, kas būs ražoti balstoties uz visām klienta vajadzībām un īpašuma īpatnībām, ir labākais sargs pret nelūgtiem viesiem un acu skatieniem. Ja uz īpašuma zemes atrodas ēkas, kuru logi ir pavērsti virzienā, kurš nav regulāri pārredzams, iesakām pasūtīt arī dzelzs restes, ko tiem uzstādīt. Nepareizi restes identificēt ar cietumu! Restes mūsdienās ir dekorētas ar dizaina elementiem un arī izlocītas dažādos veidos, paturot to funkcionalitāti.

Metālmākslinieku piedāvājumi uzņēmumiem un arī privātpersonām.
Metālapstrādes eksperti piedāvā plašu izgatavoto preču klāstu. Ja vēlaties veikt pasūtījumu savai iecerei, dizaineri labprāt radīs datalizētu skici, kurā ērti salīdzināt to, kā pasūtījums var izskatīties, gan arī to, kā tas iekļausies interjērā vai arī apkārtējā vidē.