Iegūsti autovadītāja statusu

Autoskola būtu jāizvēlas uzmanīgi, jo tas nenoliedzami ietekmēs to, cik veiksmīgi spēsiet iegūt vajadzīgās prasmes un iemaņas. Visādā ziņā auto skola iemācīs jebkuram cilvēkam būt patstāvīgam, mēģinot pieņemt dažādus lēmumus, kas saistīti ar situācijām , kas notiek uz ceļa. Galvenais autoskolas uzdevums ir ne tikai palielināt visu braucēju zināšanu un iemaņu līmeni, bet arī iegūt sapratni par pašu automobili. Autoskolas eksāmens ir pēdējais, kas Jums jāiztur, lai pierādītu, ka esat pietiekami apguvis visas nianses un esat spējīgs doties uz priekšu, lai iegūtu autovadītāja tiesības. Ir zināms, ka CSDD eksāmens zināmā mērā atšķiras, pietam ikvienam ir jābūt gatavam patstāvīgai un brīvai braukšanai, kad tiks norādīts tikai attiecīgais galamērķis, nevis precīzs ceļš uz to. Ja plānojat piemeklēt labu un novērtētu motoskolu, noteikti būsiet to jau izdarījis, jo šie pieredzējušie instruktori iemācīs visu svarīgāko. Jāpatur prātā, ka motocikla vadītāja tiesības drīkst saņemt tad, ja Jums jau ir nokārtota B kategorijas vadītāja apliecība.

Mācieties vadīt jebkādu motociklu!

Jebkuram būtu jāsaprot, ka īpašais CSN tests ir tiešām daudzveidīgs un tajā tiek ietverti tie specifiski jautājumi, kas pilnībā attiecas uz konkrētā transportlīdzekļa vadīšanu un cilvēku drošību. Konkrēti A kategorija no piedāvājuma sniedz apmācību, kas ļautu patstāvīgi vadīt ikvienu no motocikliem. Apmācības tiek sāktas sākot no 22 gadiem, taču pašu apliecību var noformēt un iegūt 24 gados. Lai varētu apliecināt savu prasmi vadīt šo īpašo transportlīdzekli, vajadzēs arī veiksmīgi izbraukt izveidoto figūru laukumu ar salīdzinoši nelielu ātrumu. Viena no grupām ir A1 speciālā kategorija, kas attiecas uz krietni mazāk jaudīgiem motocikliem, kuru vadīšanas tiesības visiem atļauts saņemt jau no 16 gadu vecuma.

C,C1 un B1 kategoriju apmācības

Ja ar jau minēto nav pietiekami, iespējams saņemt savai profesijai vai iemīļotajam hobijam atbilstošu apliecību. Samērā pieprasīta ir B1 kategorija, kurā tiek ietverti kvadracikli un dažādi tricikli, kuru ātrums nepārsniedz 45km/h. Ja būsiet sasniedzis 16 gadu vecumu, nupat minētās tiesības Jūs varēsiet iegūt bez problēmām. Ja ir vajadzība vadīt automobiļus, kuru pilnā masa pārsniedz 3,5t un Jums šobrīd ir jau 21 gads, bez šaubām jāizvēlas C kategorija. Liela vērība jāpievērš tam , ka šāda tipa apmācības tiek nodrošinātas vienīgi tiem, kuriem ir jau vismaz 2 gadu stabils stāžs ar B kategorijas vadītāja apliecību. Sasniedzot 18 gadu robežu, Jūs varat saņemt B kategorijas autovadītāja apliecību, lai drīkstētu vadīt vieglos spēkratus, kuros nav ietvertas vairāk kā 8 pasažieru sēdvietas. Tāpat tiek piedāvātā C1 kategorija, kurā ietilpst spēkrati, kuru masa ir lielāka par minētajām 3,5t, taču nepārsniedz 7,5t.