Bezmaksas zobārsta pakalpojumi bērniem

Katram, kuram mājās ir mazs bērns vai jau lielāka atvase vecumā līdz 18 gadiem, ir svarīgi izmantot iespējas, ko sniedz bezmaksas bērnu zobārstniecība.

Tas tiešām ir būtiski, jo šie pakalpojumi nav lēti, tādēļ, ja vien konkrētā klīnika un ārsts ir noslēguši līgumu, kas paredz, ka bērnus ir jāapkalpo, nepieprasot samaksu, vecākiem ir visas tiesības to izmantot. Šis fakts ļauj saprast, ka valsts apmaksāta bērnu zobārstniecība nav pārāk bieži sastopama, tomēr ir arī iespēja izvēlēties starp samērā daudzām iestādēm, kur tas tiek piedāvāts. Stomatoloģiskie pakalpojumi ir par velti, tomēr jāpievērš uzmanību tam, kādas procedūras ir iekļautas un kādā apmērā. Piemēram, higiēnista pakalpojumi pieejami reizi gadā, bet ir arī izņēmumi, kad to var darīt veselas divas reizes gadā. Tas ir tad, kad bērnam ir 7, 11 un 12 gadi, kā tas rakstīts šajos noteikumos. Bezmaksas bērnu zobārstniecība zināma ar to, ka pieejami gan zobu izraušanas, gan labošanas, gan profilakses pakalpojumi, tāpēc raizēm noteikti nav vietas.

Vecākiem ir jāzina, ka Nacionālais Veselības dienests piekrīt apmaksāt jau pirms tam minētās lietas, kā arī ķirurģisko ārstēšanu līdz 18 gadu vecumam un ortodontijas pakalpojumus līdz pat 22 gadu vecumam, ja bērnam ir kādas iedzimtas lūpas, sejas vai cita veida anomālijas. Bet, runājot par visu pārējo, jāteic, ka tiek apmaksātas 3 baltās plombas, ja nepieciešamas vairāk, tad tiek maksāts tikai par pelēkās krāsas plombām. Noteikti jāpatur prātā ne tikai lietas, kuras ir par velti, bet arī tās, par kurām nāksies maksāt, piemēram, ortodontijas pakalpojumi vai protezēšana. Valsts apmaksāta bērnu zobārstniecība ir milzīga izdevība salabot zobus un novērst iespējamās problēmas jau agrā stadijā, lai vēlāk nebūtu par to jālauza galva. Jūsu bērni noteikti būs pateicīgi, bet Jūs būsiet apmierināts, jo nenāksies iztērēt tik daudz naudas, kā tas ir, ja pie speciālista dodas pieaugušais. Ja tomēr gaidīt rindā pie bezmaksas speciālista nav iespējas, tad var atrast citu atbilstošo bērnu zobārstu.

Bezmaksas bērnu zobārstniecība ir lieliska iespēja katram mazākajam, tāpēc meklējiet labāko klīniku un izmantojiet to!